Protest iz RS zbog odluke BHT1

Javni RTV servis BiH danas će direktno prenositi ceremoniju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.02.2008.

13:40

Default images

Ta odluka centralne televizije je izazvala oštre reakcije političara iz Republike Srpske. Visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić izjavio je da "ovaj tzv. javni RTV servis nikada nije radio u interesu građana RS".

On je kazao da bi bilo najbolje da javni RTV servis BiH, s obzirom na organizaciono i finansijsko stanje u kojem se nalazi, bude vraćen u nadležnost entiteta, navodeći da prema Dejtonskom sporazumu mediji i jesu u nadležnosti entiteta.

Predsednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić ocenio je da je najava BHT1 da će direktno prenositi ceremoniju proglašenja nezavisnosti Kosova "svojevrsno guranje prstiju u oči Srbima iz RS, za koje zna da će ih takva odluka povrediti".

On je rekao da je takva odluka javnog RTV servisa BiH "najdirektnija povreda građana BiH srpske nacionalnosti, koji nezavisnost Kosova doživljavaju činom uperenim protiv sebe".

Predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić smatra da građani RS treba da razmisle da li će i dalje finansirati javni RTV servis BiH, koji je u svoju programsku šemu uvrstio ceremoniju proglašenja nezavisnosti Kosova, "što oni ne žele da gledaju".

Predsednik radikala u RS Milanko Mihajlica odluka RTV servisa BiH da direktno prenosi ceremeoniju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova predstavlja podršku tom činu.

Istovremeno, Radio-televizija RS najavila je da će u 16 časova direktno prenositi obraćanje premijera Srbije Vojislava Koštunice povodom proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: