Urednici "Evrope" pokreću novi list

Urednička ekipa nedavno ugašenog nedeljnika "Evropa" najavili da će nastaviti projekat "proevropskog njuz magazina".

Izvor: Beta

Subota, 16.02.2008.

15:15

Default images

Bivši glavni urednik nedeljnika "Evropa" Dušan Veličković izjavio je na konferenciji za novinare da još nije poznato pod kojim imenom će list izlaziti, ali da je verovatno da će početi da rade od 1. marta. On je rekao da je odlukom vlasnika "Evrope" Filipa Ceptera taj list prestao da postoji, odnosno i list i preduzeće su likvidirani iz finansijskih razloga.

"Ne znam razloge za takvu odluku ali je prihvatam kao čisto poslovnu", rekao je Veličković, kao i da sve što se dešava u medijima u poslednje vreme za posledicu ima činjenicu da to predstavlja korist nekim političkim interesima.

Prema njegovim rečima, "Evropa" je u poslednjih šest meseci uspela da izgradi novu reputaciju i stekne novu publiku u odnosi na onu koju je ranije imala.

Jedan od nekadašnjih urednika "Evrope" Miša Brkić je izjavio da činjenica da je vlasnik likvidirao preduzeće kod njega "rađa sumnju" da su u pitanju politički pritisci jer se postavlja pitanje zašto Filip Cepter nije prodao novine.

"Činjenica da je list likvidiran po kratkom postupku a da nisu razmislili o prodaji rađa sumnju da je Cepter bio pod velikim pritiscima onih snaga koje hoće da Srbiju odvoje od Evrope", kazao je Brkić.

Sa Brkićevom odlukom da nisu u pitanju čisto poslovni razlozi gašenja magazina složila se i dosadašnja pomoćnica glavnog urednika Nastasja Radović koja je navela da ne vidi racionalan razlog za gašenje kada se uzme u obzir bogatstvo vlasnika Filipa Ceptera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: