Zemljotres u centralnoj Srbiji

Beograd -- Na području Čačka i Požege u 18.04 sati osetio se jak zemljotres, a za sada nema podataka da li ima veće materijalne štete.

Izvor: Beta, Izvor: Tanjug
Podeli

Republički seizmološki zavod saopštio je da je zemljotres bio jačine 4,5 stepeni Rihterove ili 6,7 stepeni Merkalijeve skale. Epicentar zemljotresa bio je na padinama planine Jelice, izjavila je Tanjugu direktorka Zavoda Slavica Radovanović. Potres se osetio u celoj centralnoj Srbiji - intenzivno ispod Rudnika, u Čačku, Kraljevu i nešto manje u Beogradu.

Kako javljaju dopisnici Bete, u Gornjem Milanovcu i Kraljevu zbog jačine potresa veći broj građana izašao je na ulice. Jedno selo u okolini Kraljeva ostalo je bez struje, kao i veliki deo Čačka.

U čačanskoj Elektrodistribuciji kažu da je u trenutku zemljotresa ceo grad je ostao bez struje oko 20 minuta, nakon čega je uspostavljena kontrola nad sistemom. Desetak čačanskih sela i nekoliko kvartova u gradu i dalje su bez struje.

Prema prvim nezvaničnim podacima, kao posledica zemljotresa ispucali su zidovi na nekim objektima u gradu i pao je crep sa krova desetak kuća, a nema registrovanih podataka o većoj materijalnoj šteti.

U Šumadiji se osetio zemljotres nešto posle 18 časova, a posebno u Kragujevcu na višim spratovima stambenih zgrada, rečeno je Tanjugu u Centru za obaveštavanje. U tom Centru je rečeno da se u Šumadiji osetio blag zemljotres i da za sada nema prijava o eventualnim materijalnim štetama.

Uobičajeno je da zemljotresi ove jačine budu praćeni naknadnim slabijim potresima, rečeno je u Zavodu, uz podsećanje da je zemljotres koji se pre nekoliko godina dogodio u dolini Zapadne Morave sa epicentrom u Trsteniku, bio praćen serijom potresa tokom nekoliko meseci.

Prati B92 na Viberu

Info

Na današnji dan, 23. oktobar

42. p.n.e. - Samoubistvo je izvršio Marko Junije Brut (Marcus Iunius Brutus), jedan od vođa zavere u kojoj je 44. ubijen Julije Cezar. Brut se ubio posle poraza

Razno ponedeljak 23.10. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 45890 idi na stranu