Ispituje se nestanak "Dejtona"

Tužilaštvo zatražilo je od Predsedništva BiH da dostavi informaciju u vezi sa nestankom originala Mirovnog sporazuma iz Dejtona.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2008.

07:06

Default images

Tužilaštvo kantona Sarajevo će na osnovu informacije iz Predsedništva BiH preduzeti dalje mere radi eventualnog utvrđivanja krivične odgovornosti, zbog uništenja ili prikrivanja arhivske građe. Predsedavajući Pređedništva BiH Željko Komšić rekao je juče da je izgubljen originalni dokument Dejtonskog sporazuma iz arhive Predsedništva BiH.

Komšić je rekao da u toj instituciji vlada takav nered da je iz arhive nestao Dejtonski sporazum.

Dejtonskim sporazumom zaustavljen je troipogodišnji rat u BiH.

On je dogovoren u vojnoj bazi Rajt-Peterson kod Dejtona 21. novembra, a zvanično potpisan u Parizu 14. decembra 1995. godine.

Dejtonskim sporazumom, koji je od potpisivanja 1995. godine korišćen i kao zvanični Ustav BiH, definisana su mnoga pitanja vezana za pravni status države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: