Potvrđene kazne krijumčarima

Vrhovni sud Srbije potvrdio je prvostepenu kaznu zatvora grupi optuženih za krijumčarenje ljudi iz Bangladeša, Indije i Šri Lanke.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2008.

17:16

Default images

VSS je, međutim, promenio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela. Kako se navodi u današnjem saopštenju Suda, optuženima Časlavu Prediću, Veselju Jakupiju, Negovanu Mitiću, Slavoljubu Grapheru, Goranu Manojloviću, Mevludinu Tursunoviću i Miroljubu Tatomiroviću preinačena je presuda u pogledu pravne ocene dela.

Njima su potvrđene jedinstvene kazne zatvora, i to Prediću pet godina i četiri meseca, Jakupiju tri godine i tri meseca, Mitiću i Grapheru po godinu dana i jedan mesec, Manojloviću sedam meseci, Tursunoviću godinu i pet meseci i Tatomiroviću u trajanju od osam meseci.

Oni su optuženi da su početkom aprila 2005. godine u Srbiji i Crnoj Gori, Albaniji, Bangladešu, Šri Lanki, Indiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji organizovali grupu koja je ilegalno prebacivala ljude sa Dalekog istoka u zapadnoevropske zemlje, gde je trebalo da rade.

Grupa je organizovala transfer četiri državljanina Bangladeša i četvorice Šri Lanke do Prištine, a svaki od njih je platio po 5.500 američkih dolara. Za taj novac prebačeni su prekookeanskim brodom do Albanije, pa na Kosovo, a zatim do Vrnjačke Banje i Beograda.

Takozvana Munirova grupa, kako je ime vođe koji nije uhapšen, prisluškivana je i praćena i njihovo hapšenje je počelo kada su stigli do Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: