BiH: Maloletnička delinkvencija

Sarajevo -- Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo održao je hitan sastanak sa predstavnicima izvršne vlasti i pravosudnih organa.

Izvor: Beta

Oni su razgovarali o trenutnoj bezbednosnoj situaciji. Predstavnici izvršne vlasti i pravosudnih organa Federacije BiH, zaključili su da na narednoj sednici Vlade treba predložiti donošenje odluke o izdvajanju sredstava za izgradnju Vaspitno-popravne ustanove za maloletne počinioce krivičnih dela.

Dogovoreno je da se što pre razmatraju izmene Zakona o krivičnom postupku Krivičnog zakona, kao i Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH, zbog jačanja efikasnosti policije, pravosuđa i ustanova za sprovođenje sankcija u suzbijanju maloletničke delinkvencije.

Ocenjeno je da je potrebno pokrenuti inicijativu za preispitivanje kaznene politike sudova i tužilaštava u sprečavanju maloletničke delinkvencije.

Kako je saopšteno iz Vlade Federacije i na nivou Saveta ministara BiH, potrebno je doneti Strategiju za sprečavanje maloletničke delinkvencije.

U BiH je u poslednjih mesec dana u porastu maloletnička delinkvencija, zbog čega su zabrinutost izrazili i predstavnici evropske policije u BiH (EUPM).

Info

Na današnji dan, 7. februar

1478 - Rođen je engleski humanista i državnik Tomas Mor, diplomata i lord-kancelar Henrija VIII (1529-32). Pao je u nemilost kada je uskratio podršku kralju u njegovom

Razno nedelja 7.02. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 39085 idi na stranu