"Situacija na Kosovu mirna"

Kfor, policija UNMIK-a i Kosovska policijska služba saopštili su da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

13:07

Default images

Oni su poručili da su spremni da se suoče sa "svim izazovima predstojećih dana", kada su privremene institucije najavile da će proglasiti nezavisnost Kosova, piše prištinski dnevnik na albanskom jeziku Zeri. "P olicija UNMIK-a, zajedno sa KPS-om i Kforom, stalno je na terenu, i informacije koje oni imaju govore o mirnoj situaciji", izjavio je tom listu portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko.

On je rekao da je u zonama u kojima žive Srbi povećano patroliranje pripadnika policije UNMIK-a i KPS-a, ali je pojačano i prisustvo pripadnika međunarodnih vojnih snaga.

Portparol Kfora Bertnard Bono kazao je da je Kfor preduzeo sve potrebne mere kako bi "obezbedio mir i sigurnost na Kosovu u periodu pre i posle proglašavanja nezavisnosti Kosova".

"U ovom posebnom periodu bićemo u punoj pripravnosti, izuzetno odgovorno nastavićemo da imamo punu saradnju sa policijom UNMIK-a i KPS-om", rekao je on.

Komandant KPS-a za operacije general-major Rešat Maljići izjavio je dnevniku Zeri da je KPS "spremna da u praksi ostvari, u svakoj prilici i bilo kakvim okolnostima, planove koje je pripremila u trenutku kada od političara dobije informaciju o proglašavanju nezavisnosti".

Prema rečima Maljićija, KPS još nema službenu informaciju o tome kada će biti proglašena nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: