Ostavke zbog lažnog intervjua

Glavni urednik Jutarnjeg lista Tomislav Vrus i autor lažnog intervjua sa Ivom Sanaderom, Davor Butković, podneli ostavke.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2008.

12:46

Default images

Vrusova ostavka je odbijena, a još se ne zna šta će biti s Butkovićem, koji se sinoć izjasnio da je jedini odgovoran za profesionalni propust, zbog čega je ponudio ostavku. Jutarnji list je u subotu objavio Butkovićev intervju sa Sanaderom, za koji se kasnije ispostavilo da je izmišljen jer je odgovore dobio od Viktora Zahtile, bivšeg novinara nedeljnika Nacional.

Zahtile je odgovore na Butkovićeva pitanja namenjena premijeru Sanaderu elektronskom poštom poslao iz stana novinarke Večernjeg lista Milene Zajović, koja je objavila priču, zbog čega je Jutarnji list aferu ocenio kao podvalu konkurentskog lista.

Večernji list je tu optužbu odbacio u oštro intoniranom saopštenju, navodeći da ni Butković ni Jutarnji list za svoje propuste ne mogu optuživati druge.

Predsednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka lažni intervju ocenio je kao neoprez i neprofesionalnost, kako Butkovića, koji je naseo, tako i uredništva, koje je trebalo da proveri tako ozbiljnu stvar kao što je intervju s premijerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: