O borbi sa organizovanim kriminalom

VD javnog tužioca Slobodan Radovanović ocenio da Srbija još puno mora da učini u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

20:49

Default images

Slobodan Radovanović je rekao da je prioritet tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala suzbijanje korupcije, a ukazao je i na značaj donošenja zakona o oduzimanju imovine za koju se sumnja da je stečena na nezakonit način ili joj se ne može dokazati poreklo.

"Taj zakon biće značajan i jak instrument u borbi protiv organizovanog kriminala a uz to će Srbiju približiti razvijenim zemljama Evropske unije", rekao je Radovanović i dodao da se nada da će to zakonsko rešenje uskoro biti usvojeno.

On je novinarima, u pauzi okruglog stola o reformi zakonodavstva u borbi potiv organizovanog kriminala, rekao da je u godišnjem planu za 2008. godinu formirao posebno odeljenje za borbu protiv korupcije koje će "pokrivati" celu Srbiju i "po potrebi" učestvovati u prvostepenim sudskim postupcima.

Profesor Pravnog fakulteta Union Momčilo Grubač rekao je da se borba protiv organizovanog kriminala ne sme sprovoditi po svaku cenu, već da mora biti praćena efikasnom zaštitom ljudskih prava.

On je rekao da su televizijski prenosi hapšenja "direktno usmereni protiv principa Ustava Srbije" i da se ne slažu sa pretpostavkom nevinosti i poštovanjem ljudskog dostojanstva, bez obzira da li je uhapšeni osumnjičen ili već okrivljen.

Grubač je istakao da će oduzimanje imovine biti "sudbonosno" u borbi protiv organizovanog kriminala, jer rezultata neće biti dokle god počinioci budu imali koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: