Ministarstvo: Kapi ispravne

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je da kapi A+D3 proizvođača "Iva farm" ispunjavaju uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti.

Izvor: Beta

Utorak, 05.02.2008.

18:06

Default images

U saopštenju se navodi da je sanitarna inspekcija tog ministarstva, povodom pisanja medija da je proizvod "Iva farma" neispravan i štetan, izvršila vanredni nadzor u sedištu i objektu za proizvodnju te firme. Analiza tih kapi vršena je na beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji, navodi se u saopštenju.

"Inspekcija je utvrdila da su kapi A+D3 od deset mililitara, sa rokom trajanja do oktobra 2009. godine, koje su zatečene u prometu i u magacinu gotovih proizvoda zdravstveno ispravne", dodaje se.

Redakcija roditeljskog portala Bebac.com iz Novog Sada juče je saopštila da ima dokument sa beogradske Vojnomedicinske akademije koji potvrđuje štetnost kapi A+D3.

Proizvođač je demantovao te navode.

Kapi A+D3 koriste se kao dopuna u ishrani za bebe, decu i odrasle jer sadrže vitamine A i D3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: