Bebac: Neispravne AD kapi

Roditeljski portal Bebac izrazio zabrinutost zbog informacije da se na tržištu u Srbiji nalaze štetne AD kapi za bebe.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 04.02.2008.

15:12

Default images

Kako se navodi u saopštenju za javnost, Bebac.com je došao do dokumenata koji predstavljaju analizu laboratorijskih ispitivanja A+D3 kapi proizvođača "Iva Farm" iz Valjeva, koja je načinjena u Sektoru za preventivnu medicinu Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Prema tim analizama, jasno se vidi da te kapi ne ispunjavaju uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti, piše u saopštenju.

"Zahtevamo od Ministarstva zdravlja i nadležnih institucija hitno ispitivanje slučaja, kao i da obaveste javnost da li je u pitanju jedna štetna serija proizvoda ili celokupna proizvodnja pomenutog proizvođača", navodi se u saopštenju.

Precizira se da je analizom na VMA utvrđeno da proizvod ne poseduje ispravnu deklaraciju, kao i da nije odgovarajućeg sastava.

"Proizvod nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi, već je rastvor navedenih vitamina u smeši glicerola i vode što je nedopustivo, jer se bebama preporučuju isključivo vodeni rastvori", objašnjava se u saopštenju.

U kompaniji "Iva Farm" za B92 je rečeno da imaju sve potrebne ateste sa VMA za svoje proizvode, kao i da ne žele da polemišu u javnosti jer će problem rešiti pred sudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: