Tadić: Sada je vreme za veliki rad

Novi-stari predsednik Srbije Boris Tadić u prvom obraćanju rekao da je Srbija danas Evropi pokazala svoj veliki potencijal.

Izvor: B92

Nedelja, 03.02.2008.

22:29

Default images

"Pobedili smo svi zajedno. Pokazali smo kakvi su demokratski potencijali Srbije, to smo pokazali i mnogim evropskim zemljama. Srbija je sjajna demokratska zemlja, ima veliku budućnost. Međutim, nije vreme za veliko slavlje, već za veliki rad. Čeka nas izgradnja stabilnosti, evropske vizije, za sve sve etničke zajednice i za srpski narod", rekao je Boris Tadić.

Tadić je, proglašavajući izbornu pobedu, čestitao protivkandidatu Tomislavu Nikoliću iz Srpske radikalne stranke i najavio da će odmah posle izbora razgovarati sa njim, jer, kako je ocenio, broj glasova koje je na izborima osvojio zaslužuje poštovanje.

"Osnovno nakon izbora jeste da se Srbija objedini i da svi zajedno radimo na poboljšanju života građana", rekao je Tadić.

On je zahvalio liderima G17 plus Mlađanu Dinkiću, Sandžačke demokratske partije Rasimu Ljajiću, Mađarske koalicije Ištvanu Pastoru i strankama etničkih zajednica u Srbiji, na podršci na izborima za predsednika Srbije.

Pristalice predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića počele su večeras nešto pre 22 sata da se okupljalju u centru Beograda i da uz trubače proslavljaju preliminarne rezultate po kojima je Tadić pobedio na izborima.

Pristalice DS-a su se zatim okupili ispred beogradskog odbora te stranke na Terazijama, a neki u automobilima okićenim stranačkim i zastavama Srbije, kao i stranke G17 plus, kruže centralnim ulicama Beograda. Automobili se kreću od Slavije ka Kalemegdanu, kao i Vasinom i Francuskom ulicom.

Tadić se okupljenim građanima obratio sa simsa Gradskog odbora DS u Kolarčevoj, inače poznatog mesta okupljanja još iz vremena građanskih protesta 1996-1997.

On je zahvalio svima koji su, kako je rekao, na izborima podržali demokratske promene i omogućili da se one nastave, građanima van Srbije, kao i strankama i njihovim liderima.

"Hoću da zahvalim svim ljudima koji su i u prethodnim decenijama verovali u ideju Srbije koja osvaja Evropu", rekao je Tadić.

Sadašnji i budući predsednik Srbije poručio je Srbima na Kosovu da nikada neće biti iznevereni.

"Ne želimo nikome zlo, ali tražimo da svi poštuju Srbiju i njen narod", rekao je Tadić.

On je pozvao građane da čestitaju kandidatu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću na izbornom rezultatu i naglasio da želi Srbiju koja će biti za sve, uključujući i one koji nisu na izborima glasali za pobedničku ideju.

"Mi smo za ideju kojom želimo da ujedinimo sve potencijale društva", rekao je Tadić okupljenim građanima koji su skandirali "Borise, Borise", "Pobeda, pobeda" i "Boris predsednik".

On je kazao da nakon njegove izborne pobede postoji mogućnost da se rešavaju veliki problemi, kriminal i korupcija, a podsetio je i na predstojeće lokalne izbore.

"Hoćemo evropsku demokratsku Srbiju koja veruje u svoje potencijale", rekao je Tadić, kao i da želi Srbiju koja će oko svoje budućnosti sarađivati sa svim zemljama sveta i postati članica Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: