Političari glasali

Danas su na izborima za predsednika Srbije glasali i sami kandidati Tomislav Nikolić i Boris Tadić. Glasali i Koštunica, Jovanović i Ilić.

Izvor: FoNet

Nedelja, 03.02.2008.

10:59

Default images

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić glasao je danas oko 10 sati na biračkom mestu sedam u Novom Beogradu, dok je predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić glasao danas, otprilike u isto vreme, na biračkom mestu 34 u opštini Stari grad. Premijer Srbije Vojislav Koštunica glasao je u 15.30 časova na biračkom mestu broj 42 u opštini Stari grad u Beogradu.

Kao i u prvom krugu, Koštunica je na biralište došao u pratnji savetnika Srđana Đurića.

Glasali su i kandidati iz prvog kruga Čedomir Jovanović i Velimir Ilić.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić glasao je danas na biračkom mestu u prostorijama mesne zajednice Zeleno brdo u Bulevaru kralja Aleksandra. Đelić je na biralište došao sam oko 12:30 časova.

Glasali Jovanović i Ilić

Svoje biračko pravo iskoristio je danas i predsednik Liberalno-demokratske stranke i kandidat u prvom krugu predsedničkih izbora Čedomir Jovanović. On je glasao, zajedno sa suprugom, oko 9:30 na biračkom mestu u Petoj beogradskoj gimnaziji. Minisitar za kapitalne investicije i kandidat Nove Srbije u prvom krugu predsedničkih izbora Velimir Ilić, glasao je danas u 12 časova na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u naselju Atenica u Čačku.

Ilić je na glasanje došao sa suprugom Goricom.

Predsednički kandidati optimisti

Predsednički kandidati Demokratske stranke Boris Tadić i Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izrazili su optimizam povodom rezultata drugog kruga izbora u Srbiji.

Predsednički kandidat DS-a Boris Tadić rekao je danas, nakon glasanja, da je uveren da će građani Srbije, još jednom, odlučiti da se nastave promene započete 5. oktobra 2000. godine.

"Veliki sam optimista i pred ovaj krug izbora, zato što sam ubeđen da ova zemlja i narod želi bolje i da neće da se vraća u izolaciju", rekao je kandidat DS-a.

On je naveo da građani treba da odluče kojim će putem Srbija da ide dalje i ocenio da Srbija "nesumnjivo ide prema punopravnom članstvu u Evropsku uniju i prema boljem životu".

Govoreći o neodlučnosti pojedinih političara da danas izađu na izbore, Tadić je kazao da je demokratska obaveza svakog političara da glasa i tako pokaže i građanima da treba da učestvuju na izborima.

Predsednički kandidat SRS-a Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman za promene koje žele građani Srbije i da je zato uveren da će i danas, kao i u prvom izbornom krugu, pobediti.

"Očekujem velike promene u Srbiji. Srbija je željna promena, a ja sam spreman da ih sprovedem. Mislim da će se rezultat iz prvog kruga ponoviti i da je došlo vreme da se u Srbiji poprave mnoge stvari i urade one koje do sada nisu rađene", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da zato očekuje da večeras ne bude nikakvih problema i da Srbija ponovo pokaže demokratsko lice.

Koštunica: Izbori u demokratskom duhu

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je nakon glasanja da su slobodni i pošteni izbori temelj stabilnosti državnih institucija.

Koštunica je novinarima rekao da su stabilnost državnih institucija i Srbije naročito važni u trenutku kada se dovodi u pitanje njena celovitost otvorenim i najgrubljim kršenjem temeljnih principa međunarodnog prava.

On je ukazao da je celokupna javnost ocenila da je prvi krug predsedničkih izbora u Srbiji protekao u skladu sa najvišim demokratskim standardima.

"Sada je potrebno da se to potvrdi u drugom krugu. A to znači da se izbori završe u demokratskom duhu i da se poštuje slobodno iskazana volja naroda", naveo je on.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji očekuje "veliku pobedu" predsedničkog kandidata DS-a, koja će potvrditi nastavak evropskog puta Srbije.

Đelić je ocenio da su današnji predsednički izbori sudbonosni i istorijski za Srbiju.

"U ovom momentu, naša zemlja odlučuje u kom će pravcu ići, da li će ići prema Evropi ili prema samoizolaciji. Da li će kao u ostalim zemljama Evropske unije stopa nezaposlenosti početi brzo da pada, ili će biti zaustavljene investicije", naveo je Đelić nakon glasanja u centru Beograda.

Đelić je ocenio da će izbor Borisa Tadića za predsednika Srbije ubrzati evropski put, dok izbor Tomislava Nikolića znači kraj evropskih integracija.

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić izjavio je da očekuje da će građani u velikom broju izaći na glasanje i izborom kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića potvrditi evropski put Srbije.

"Ubeđen sam da će naši građani iskoristiti svoje glasačko pravo jer se danas odlučuje o putu Srbije u Evropsku uniju", kazao je Dinkić nakon glasanja na biračkom mestu u novobeogradskoj Osnovnoj školi Marko Orešković.

Lider G 17 plus naveo je da ovaj izborni krgu vidi kao jednu vrstu referenduma.

"Očekujem rekordnu izlaznost građana i ubeđen sam u pobedu Borisa Tadića. Očekujem da će to značiti potpunu sigurnost i ulazak Srbije u EU u veoma kratkom roku, što će doprineti i poboljšanju ekonomskih prilika u zemlji", kazao je Dinkić.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izrazio je očekivanje da će posle drugog kruga predsedničkih izbora demokratske snage moći da završe poslove koje su zapocele pre osam godina.

Jovanović je rekao novinarima da "vidi razliku" između dvojice predsedničkih kandidata, ali da te razlike nisu ubedljive.

On je naveo da je na izbore izašao kako bi se borio za demokratiju i da građani, glasajući, brane demokratiju.

Lider LDP-a je ocenio i da je demokratija u Srbiji ugrožena ponašanjem predsednickih kandidata - Tomislava Nikolića i Borisa Tadića kao i premijera Vojislava Koštunice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: