Pomoć deci ulice

Prihod od koncerta Simfonijskog orkestra mladih iz Otave pomoći će da se opreme centri za brigu o deci koja žive i rade na ulici.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2008.

16:29

Default images

Projekat "Deca deci“ organizovao je Severnoameričko-srpski biznis forum (NASBF) u Beogradu, uz pomoć Ambasade Kanade, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Skupštine grada Beograda. Potpisivanjem sporazuma o saradnji Skupštine grada Beograda i Severnoameričkog biznis foruma zvanično je počeo da se realizuje projekat "Deca deci“.



Cilj akcije je da se deci sa ulice omogući bolji život, u privremenim prihvatilištima, kako bi se ona kasnije lakše uključila u sve tokove društva, kaže generalni direktor NASBF-a Aleksandar Fragner.

"Dakle, zajednički stav svih nas, sa obe strane Atlantika, jeste da tome treba, ne samo zato što treba, nego zato što tako osećamo kao roditelji i kao poslovni ljudi, da tome treba da posvetimo dužnu pažnju, pogotovo za našu zemlju", rekao je Fragner.

Severnoameričko-srpski biznis forum prikupljaće novac prodajom karata, ličnim i korporativnim donacijama i naplaćivanjem posete veb-sajtu koji će prenositi koncert putem Interneta.

"Radi se o pomoći, praktično, deci Kanade, deci Srbije, deci Beograda. Meni je izuzetno zadovoljstvo što su u prikupljanju sredstava za ovu donaciju uključeni Ambasada Kanade i Forum biznismena iz Severne Amerike i Srbije, koji su organizovani i koji će da doprinesu i pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija", objašnjava v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić.

Simfonijski orkestar mladih iz Otave čine muzičari od 14 do 19 godina. 57 dece iz Kanade izvešće koncert zajedno sa Beogradskom filharmonijom mladih "Borislav Pašćan“.

Orkestar mladih iz Otave gostovaće i u Novom Sadu i Ćupriji, najavljuje kanadski ambasador u Srbiji Robert Mekdugal.

"Turneja po Srbiji Otava orkestra doprineće izgradnji ovakvih mostova između naše dve zemlje. Ja se zaista radujem koncertu koji će ovaj orkestar upriličiti sa Beogradskom filharmonijom mladih iz Beograda", kaže Mekdugal.

Deo novca biće uložen i u privremeno prihvatilište za decu čije se renoviranje privodi kraju u Krfskoj ulici u Beogradu.

Podsetimo, dok ne budu završeni radovi u Krfskoj, deci koja žive na ulici omogućen je dnevni boravak u prostorijama Kulturnog centra B92 "Rex", u Jevrejskoj ulici 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: