"DSS o podršci možda narednih dana"

Portparol DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da će ta stranka narednih dana možda poslati neku poruku biračima u Srbiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.01.2008.

14:39

Default images

Mladenović je na konferenciji za novinare rekao da će predsedništvo Demokratske stranke Srbije doneti odluku o eventualnoj poruci biračima "ako za to bude bilo potrebe", odnosno u zavisnosti od odgovora Demokratske stranke na DSS-ov predlog aneksa koalicionog sporazuma, koji se odnosi na Evropsku uniju.

On je rekao da ne očekuje da će neizjašnjavanje DSS-a o podršci demokratskom predsedničkom kandidatu i neslaganje koalicionih partnera oko eventualnog potpisivanja Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji sa EU, dovesti do krize vlade.

"Ponuda za DS je na stolu, mi smo svoj deo uradili i sada očekujemo od drugih da kažu šta imaju", rekao je Mladenović i naveo da odluku o tome za koga će glasati treba da donesu birači i da je pitanje "krivice" i moguće krize vlade zbog eventualne pobede kandidata Srpske radikalne stranke "hipotetičko".

Na pitanje novinara zašto je DSS predložila aneks koalicionog sporazuma između dva izborna kruga, a ne ranije, Mladenović je rekao da se "ne može čekati da se prizna nezavisnost Kosova i da je sada pravo vreme za taj stav". "Na taj način hteli smo da preciziramo ono što stoji u Rezoluciji o Kosovu i Metohiji koju je u novembru usvojila Skupština Srbije i da definišemo stavove značajne za državu", rekao je Mladenović.

On je rekao i da EU treba da izabere da li će da odustane od slanja misije na Kosovo i potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i nastavi partnerski odnos sa Srbijom.

"Ne znači da nećemo potpisati sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i da je Srbija prekinula odnose sa EU, ali se ne može uvoditi nezavisnost Kosova 'na mala vrata'", rekao je Mladenović i ocenio da ne postoji kampanja protiv EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: