Insajder o ubistvu Bulatovića

U drugoj epizodi novog serijala, Insajder otkrio sve detalje o ubistvu generalnog sekretara FSJ Branka Bulatovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2008.

07:01

Default images

Policiji je već više godina poznato da je ubistvo koje se desilo 26. marta 2004 godine naručeno iz Crne Gore, ali istraga iz nekog razloga još nije završena. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Jugoslavije Branka Bulatovića, kako navode izvori iz vrha MUP-a, ubijen je u trenutku kada je odlučio da prekine dugogodišnju praksu nameštanja utakmica.

Nameštanje utakmica bila je karakteristika jugoslovenskog fudbalskog prvenstva, a iza ovakvih pravila igre stajala je namera da se promovišu fudbaleri kako bi po njihovom odlasku u inostranstvo predsednicima klubova doneli milione evra zarade.

Nakon ubistva Branka Bulatovića u javnosti se polemislao o njegovim vezama sa ljudima iz FK Obilić. Jedni su tvrdili da je Bulatovic bio savetnik Obiliću kako da protivzakonito prodaju igrače, a drugi da je upravo zahvaljujući Bulatoviću policija došla do dokaza protiv Svetlane Ražnatović, koja je uhapšena u akciji Sablja.

Nekadašnji predsednik FK Obilić Žarko Nikolić otkrio je posle Arkanove smrti da je Svetlana Ražnatović pare od prodaje igrača sklanjala na svoj privatni račun, pa je između ostalog fudbalskom savezu poslao zvaničan zahtev i tražio da kuća fudbala spreči krađu. "Došao je Bulatović kod mene i molio me da ovo povučem, pa znaš kako je zemlja u teškom stanju, fudbalski klubovi ne mogu da prežive, reko', Bato, ja ovo me mogu da povučem jer oni nas pljačkaju, odnose nam pare, mi zato nećemo moći da preživimo jer nam prodaju igrace, drugo, kako može Ceca da prodaje igrače, kako ti možeš da izdaješ sertifikate Ceci da prodaje igrace", kaže Nikolić.

"Ja kažem, ako im ne izdam te sertifikate mene će neko ubiti. Ja kažem: 'Tebe će neko ubiti', i tako, i to mu se na kraju desilo", rekao je on.

Bulatović je 26. mata ubijen hicima iz pištolja na stepeništu ispred lifta u zgradi u kojoj se nalazi sedište Fudbalskog saveza, a svi detalji iz istrage su objavljeni večerašnjem u Insajderu večeras.

Prvu epizodu novog serijala Insajdera, posvećenu kriminalu u sportu, možete pogledati ovde:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: