Negodovanje zbog Karleušinog spota

U najstarijoj srpskoj gimnaziji, Jelena Karleuša skinula se u donji veš i našla se u strasnom zagrljaju jednog mladića.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2008.

09:40

Default images

Srećom, ako se tako može reći, u pitanju je snimanje spota u Karlovačkoj gimnaziji. Sigurno je da je neko to morao da dozvoli, a nadležni ne mogu da se dogovore ko. Jelena Karleuša i njen partner, oboje u donjem vešu, snimali su pre oko mesec dana u svečanoj sali Karlovačke gimnazije provokativne kadrove za njen novi spot.



Iako je deo karova sniman na velikom starinskom krevetu koji, zajedno sa snimateljskom opremom, nije mogao krišom da se unese u gimnaziju, direktor negira da je dozvolio snimanje.

Školski odbor je do kasno sinoć razmatrao ovaj slučaj.

Pokrajinski sekretarijat za informisanje još nema sve izveštaje nadležnog organa o ovom događaju, te ne može da odredi ko je kriv za lascivne scene u gimnaziji.

Producentska kuća koja je spot snimala, ranije je izjavljivala da je kontaktirala direktora preko njegove sekretarice, te da je on znao kakav je sadržaj spota.

Zejak nije hteo da komentariše navode da je upravo on dogovorio snimanje spota jer, kako je rekao, ne želi preko medija da polemiše o stvarima koje su predmet istrage.

Samim tim, ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje kako je uopšte bilo moguće da Karleuša sa svojom ekipom uđe u Karlovačku gimnaziju i tu snimi spot, a tako će, po svemu sudeći, i ostati još bar nedelju dana, odnosno do naredne sednice školskog odbora na kojoj će se raspravljati o nalazima prosvetne inspekcije i drugih istražnih organa u vezi sa ovom aferom.

Jegeš: Poniženje zbog Karleušinog spota

Zoltan Jegeš izjavio, komentarišući nedavno snimanje spota Jelene Karleuše u Karlovačkoj gimnaziji, da se oseća poniženim.

On ne shvata kako se tako nešto moglo desiti u kolevci srpske kulture u Vojvodini. Ta zgrada bi trebalo da nam bude svetinja, a nepoštovanje svetinja znači nepoštovanje samog sebe i sopstvene kulture, rekao je pokrajinski sekretar za obrazovanje i kulturu Zoltan Jegeš.

"Zgroženi su sadašnji i bivši đaci, a trebalo bi da bude i srpska javnost jer skrnavljenje zgrade koja ima takvu prošlost naglašenija je u odnosu na druge škole", ocenio je Jegeš.

On je novinarima dostavio saopštenje prosvetne inspekcije u kome se navodi da je direktor Karovačke gimnazije, povodom navedenog događaja, preduzeo sve mere za koje je ovlašćen Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakonom o srednjoj školi.

Direktor Rade Zejak podneo je policijskoj stanici u Sremskim Karlovcima zahtev za pokretanje istražnih radnji povodom neovlašćenog ulaska u gimnaziju i utvrdio odgovornost zaposlene osobe za nepoštovanje radne discipline.

Jegeš je najavio da će, posle sastanka Školskog odbora i Saveta roditelja gimnazije, biti donet zaključak kojim će se dalje procesuirati i da će se tek tada znati više o ovom nemilom događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: