Rasvetljeno paljenje pekare

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv osumnjičenih koji su podmetnuli požar u jednu pekaru i to snimili kamerom.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2008.

17:16

Default images

Rudolf R. (20), Holik N. (21) i maloletni M.M. (17), svi iz Novog Sada, u noći između 2. i 3. septembra razbili su bezbol palicom izlog pekare, polili unutrašnjost benzinom i ubacili zapaljenu baklju, navodi se u saopštenju policije.

Kako se navodi, na to ih je podstrekivao Jovan Š. (28) iz Novog Sada, koji je angažovao i Bojana J. (26) da kamerom snimi paljenje pekare, a čiji snimak je polovinom januara ove godine objavljen na internet sajtu www.youtube.com.

Na tom sajtu postavljen je snimak pod nazivom "Šiptari lete u nebo", potpisan sa "Oslobodioci - omladina lojalna pravoslavlju", na kojem se jasno vidi paljenje pekare "Violeta", u blizini Novosadskog sajma.

Snimak urađen amaterskom kamerom počinje tekstom: "Reci svima ko si, ne stidi se svoje vere i budi ponosan sin pravoslavlja!".

Uz himnu "Bože pravde" snimak pokazuje tri maskirane osobe koje prelaze kolovoz i idu ka pekari "Violeta", dok ih neko snima kroz granje na trotoaru s druge strane ulice.

Vlasnik pekare "Violeta" je Binaj Vebi, a u požaru nije bilo povređenih jer pekara u tom trenutku nije radila.

Policija je protiv Jovana Š. i Bojana J. podnela krivične prijave zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, dok je protiv ostalih počinilaca podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: