Preminuo Milenko Zablaćanski

Beograd -- Poznati glumac Milenko Zablaćanski preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u 53. godini.

Izvor: B92, Beta

Tadić uputio telegram saučešća

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je večeras telegram saučešća povodom smrti dramskog umetnika Milenka Zablaćanskog, saopšteno je iz kabineta predsednika.

"Njegovom smrću naše pozorište, film i cela Srbija izgubila je mnogo. Neka mu je večna slava i hvala", navodi se u telegramu saučešća upućenog porodici Zablaćanskog.

Zablaćanski je 5. januara teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Zlatiboru i od tada je bio u komi. Milenko Zablaćanski bio je član beogradskog Pozorišta na Terazijama, a širokoj publici je poznat po ulogama u više TV serija. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

"Pored svih preduzetih mera intenzivnog lečenja i posle višednevne borbe za život, nakon teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, glumac Milenko Zablaćanski preminuo je danas u 17.05 na VMA", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio najiskrenije saučešće porodici i svim poštovaocima njegovog dela.

Zablaćanski je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević.

U beogradskom Pozorištu na Terazijama ostvario je uloge u predstavama "Trajkovići", "Heroji", "Kabare", "Svetlosti pozornice", "Lutka s naslovne strane", "Svadba u kupatilu" i drugim.

Širu popularnost stekao je igrajući u televizijskim dramama, a posebno u serijama Siniše Pavića "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari" i "Bela lađa".

U filmu Zdravka Šotre "Gde cveta limun žut" tumačio je lik američkog novinara Džona Rida.

Info

strana 1 od 43528 idi na stranu