Sporazum Bugarske i Makedonije

Bugarska i Makedonija potpisale su međuvladin memorandum o saradnji u okviru evropskih i evroatlantskih integracionih procesa.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2008.

15:22

Default images

Dokument je danas u ime Bugarske potpisao zamenik ministra inostranih poslova Ljubomir Kjučukov a u ime Makedonije njegov kolega Zoran Petrov, javila je bugarska agencija BTA. Ovim je obuhvaćena razmena informacija i iskustava između dve zemlje, organizovanje zajedničkih događanja vezanih za evroatlantkse integracione procese, kao i saradnja u politici viza, kontroli granica i migracija.

Memorandum je, kako je primetio Kjučukov, od važnosti za bilateralne odnose dve zemlje i za izglede zemalja Zapadnog Balkana za članstvo u NATO i EU.

Bugarski zvaničnik je potvrdio stav Sofije da podrži Makedoniju i ostale zemlje regiona u njihovim težnjama da uđu u evropske i evroatlantske organizacije i da im u tome pruži pomoć.

Petrov je podvukao da je potpisivanje memoranduma u skladu sa dobrom saradnjom Bugarske i Makedonije i podrškom koju je Sofija i do sada pružala naporima Skoplja za članstvo u NATO i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: