I Nikolić i Tadić očekuju pobedu

I Tomislav Nikolić i Boris Tadić kažu da očekuju pobedu u drugom krugu izbora za predsednika Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2008.

07:35

Default images

Kandidat sa najviše glasova posle prvog kruga, radikal Tomislav Nikolić, kaže da su građani Srbije glasanjem pokazali da su razumeli njegovu želju za promenama. Nikolić je naveo i da će drugi krug izbora doneti toliko željene promene u Srbiji.

"Mislim da su građani Srbije konačno poverovali da ću ispuniti sve što obećavam. Pa onda, sve što mi zamerate što sam uradio da bih pobedio, ja ću da ponovim i možda ću dodati još ponešto o čemu vi možda ne sanjate, ali pobediću, uprkos tome što bi mnogi želeli da u Srbiji ostane sve isto, da se bara ne zamuti uopšte", rekao je Nikolić za B92.

Što se tiče razlike u glasovima između njega i Tadića u prvom krugu, Nikolić smatra da mu je ona dovoljna da obezbedi konačnu pobedu.

"Morao bi mnogo da zapne da me stigne. Ovog puta je to zaista nemoguće. Ja se, za razliku od svih drugih, obraćam svim građanima Srbije", rekao je Nikolić.

Tadić: Evropa ili izolacija

Boris Tadiæ prilikom glasanja (FoNet)
Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je "veliki optimista" pred drugi krug izbora, na kojima će, kako smatra, građani Srbije imati priliku da biraju između evropskog puta i povratka u izolaciju.

"Ja sam veliki optimista. Ista ovakva razlika je bila i prošli put na izborima i pobedili smo u drugom krugu. Građani Srbije, svi koji žive u ovoj zemlji žele izvesniju budućnost, žele sigurnost, žele stabilnost, ne žele više nikakve konfuzije", rekao je Tadić novinarima u Novom Sadu.

Na pitanje da li očekuje podršku premijera Vojislava Koštunice pred drugi izborni krug, Tadić je ponovio da svi političari sada mogu da se opredele ili za napredak ili za izolaciju.

On je dodao da Koštunica nije jedini s kojim će razgovarati. "Nemam ja samo razgovore sa Koštunicom, Pastorom, Čedom Jovanovićem, Vukom Draškovićem, Veljom Ilićem, Mrkonjićem, Milankom Karić...", rekao je on.

"Nego, ja imam razgovore i sa predstavnicima Evropske unije i sa predstavnicima Rusije, sa predsednikom Rusije, sa predstavnicima SAD i čitavog sveta. Odgodio sam posetu Kini, zbog ovih izbora, zato što smatram da je ovo važna stvar", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, građani Srbije će u drugom krugu moći da biraju između evropskog puta i povratka u izolaciju.

"Svaka stranka u Srbiji, svaki političar, ima vrlo jasan izbor. Nema trećeg puta, imamo samo dva puta - imamo ovaj jasni evropski put i imamo jedan neevropski put, iako moj protivkandidat kaže da mu nije stran ni evropski put", rekao je on.

"Svi znamo da devedesetih godina ni ta stranka niti Šešelj niti Toma Nikolić nisu vodili Srbiju prema Evropi. I nemoguće je svaki čas menjati politiku", kazao je Tadić.

Tadić je kazao da želi da Srbija u prvim mesecima ove godine hoće da potpiše Sporazum o stabilizaciji i asocijaciji sa EU.

Tadić poziva Nikolića na TV duel

Izborni štab predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića pozvao je danas kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolica na televizijski duel, odnosno duele.

U saopštenju DS-a poziva se da "u TV debatama kandidati, sučeljavanjem argumenata i programa, omoguće građanima Srbije da se odluče ko jedini danas može da obezbedi stabilnu Srbiju i sigurnu budućnost".

Tomislav Nikolić je izjavio danas da je za organizovanje samo jednog duela sa protivkandidatom iz Demokratske stranke Borisom Tadićem, na Radio-televiziji Srbije.

Nikolić je agenciji Beta rekao da želi duel koji će biti bez posebnih propozicija, već samo sa tačno određenim vremenom koliko kandidati mogu da govore o određenom pitanju.

"Duel treba da bude sudar naših programa, a ne niz odgovora na pitanja koja će sastaviti RTS", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: