Novi protesti rezervista

Danas su i vojni rezervisti iz Vlasotinca i Pirota zatražili isplatu zaostalih ratnih dnevnica za učešće u ratu na Kosovu 1999. godine.

Izvor: Beta

Sreda, 16.01.2008.

14:17

Default images

Oni su nezdovoljni što nisu obuhvaćeni odlukom Vlade Srbije o isplati dnevnica. Rezrevisti iz Vlasotinca su na sastanku sa predsednikom opštine Vlasotince Srđanom Šušulićem rekli da su povređeni odnosom Vlade Srbije što svojom odlukom o isplati dnevnica nije obuhvatila i vlasotinačke rezerviste.

"Podržao sam njihove zahteve jer smatram da su opravdani. Zato sam nakon sastanka sa rezervistima zatražio od svih predstvanika Srbije da se hitno preduzmu mere i reši ovaj problem", kazao je Šušulić Beti.

On je dodao da je oko 1.500 Vlasotinčana učestvovalo u ratu na Kosovu.

I vojni rezervisti iz Pirota okupili su se u zgradi Skupštine opštine, a predstavnik pirotskih rezervista Bratislav Đorić pozvao je sve koji su učestvovali u ratnim događajima na Kosovu da se prijave u Opštinskom uslužnom centru radi evidencije.

"Sve naše žalbe do sada je odbijao Vojni sud. Povod za naše okupljanje je što je vojnim rezervistima iz Topličkog okruga Ministarstvo odbrane izašlo u susret i isplatiće im ratne dnevnice", rekao je Đorić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će pirotski rezervisti protestovati sve dok država ne izmiri i obaveze prema njima navodeći da iako u "našim vojnim knjižicama nema overe da smo bili na Kosovu i retko ko ima takav dokaz, svi mi znamo gde smo bili".

Pirotske vojne rezerviste podržao je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, Vojni odsek, načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.

Prema nezvaničnim podacima oko 750 vojnih rezervista iz pirotskog kraja učestvovalo je u vojnim dejstvima na Kosovu, a Đorić je rekao da će Vojni odsek rezervistima dostaviti sve što bude potrebno od dokumentacije.

Stojanović je kazao da će danas u 16.00 u Prokuplju biti održan sastanak predstavnika Vlade Srbije sa rezervistima i načelnikom Jablaničkom okruga Slobodanom Kocićem, na kome će se razgovarati o zahtevima rezervista iz Leskovca i Vlasotinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: