Pravosuđe u šoku

Pravosudni krugovi u Hrvatskoj šokirani odlukom Sabora da pusti iz pritvora Glavaša, kojem se sudi za ratne zločine, piše Jutarnji list.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2008.

18:30

Default images

Branimiru Glavašu se sudi za ratne zločine protiv Srba u Osijeku 1991. godine. Pravni stručnjaci procenili su da je Hrvatska "na taj način dovela u pitanje integriret suđenja za ratne zločine", kao i da sada postoje realne šanse da propadnu oba sudska postupka koja se protiv njega vode u Županijskom sudu u Zagrebu.

Sabor je u subotu, većinom glasova, skinuo imunitet Glavašu za nastavak kaznenog postupka, pa će se sadašnji sudski proces koji se vodi u Županijskom sudu u Zagrebu nastaviti, ali je odbijen zahtev Državnog tužilaštva da se Glavaš vrati u pritvor, iz kojeg je pušten u petak.

Srušena zgrada tretirana kao mesto zločina

U Osijeku je gotovo tajno srušena zgrada u Dubrovačkoj ulici broj 30, koja se u slučaju "selotejp" i procesu protiv Branimira Glavaša tretira kao mesto zločina.

Zgradu su za vreme rata "preuzeli" pripadnici Samostalne uskočke satnije, koja se tereti za ubistva Srba.

Prema nekim podacima, rušenje je počelo krajem prošle nedelje, a radovi su vršeni gotovo tajno. Danas su mnogi Osječani bili iznenađeni kad su videli da je srušen veći deo prednjeg zida.

Iz te zgrade su odvodili Srbe, čije su ruke vezivali selotejpom, na Dravu, gde su ih likvidirani, prenose zagrebački mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: