Jovanović: EU da pomogne

Čedomir Jovanović zamolio je Evropu da ostavi otvorena vrata Srbiji i potpiše sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2008.

20:20

Default images

Na završnoj konferenciji u beogradskom Centru predsednički kandidat Liberalno-demokratske partije je rekao da niko od njega ne može tražiti da kaže da je Kosovo Srbija. Jovanović je rekao bi zbog zatvaranja evropskih vrata Srbiji, slavili oni koji na tako nešto nemaju pravo, a koji se nalaze na ključnim pozicijama u ovoj državi.

Neka Evropa kazni premijera Koštunicu tako što će pružiti ruku svima nama, rekao je lider LDP-a.

Jovanović je rekao da je Srbija poražena na Kosovu zbog politike Miloševića, Šešelja, akademije i crkve.

"Kosovo nije Srbija zato što je i Srbija u međuvremenu nestala, a ako želimo da ta Srbija pronađe svoje mesto na Kosovu onda moramo imati snage da se oko tog mesta dogovorimo sa onima koji na Kosovu žive", kaže on.

"I ponavljam glasate za čoveka koji će kao predsednik Srbije u Prištini reći 'ja sam Prištevac', za čoveka koji će reći 'ja sam Albanac', jer je to najmanje što mogu da uradim da bi pomogao svakome onom kome želim mir i sreću na Kosovu", rekao je Jovanović.

Bivši šef Biroa za saradnju s medijima u vladi Zorana Đinđića, Vladimir - Beba Popović istakaoje na konvenciji da iza ubistva Đinđića stoji Koštunica i ljudi iz njegovog okruženja i naveo da će glasati za Jovanović koji je jedini spreman da reši političku pozadinu ubistva premijera, bez čega nema demokratizacije Srbije ni demokratskog predsednika.

"Nema ozbiljnih kandidata među onima od kojih je jedan najavljivao ovaj zločin i tome se radovao i onoga koji je sve učinio da se ovaj zločin zataška a naručioci ne kazne", kaže on.

"Ne može biti demokratski kandidat onaj ko je tim ubistvom dobio sve - i stranku i funkciju i moć i Zoranove glasove a sa druge strane je uradio sve da se od tog Zorana distancira", rekao je Popović.

Osim lidera stranaka okupljenih oko LDP-a, na konvenciji su govorili i režiser Milutin Petrović i književnica Biljana Srbljanović, koji su poručili da je Jovanović najbolji izbor, jer ima snagu i energiju koju nemaju drugi kandidati.

Konvenciji su prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija, kulturnog i javnog života, diplomatskog kora, kao i majka ubijenog premijera Zorana Đinđića Mila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: