Udruženje "Krstaš" uz Pastora

Ištvan Pastor i predsednik Udruženja Crnogoraca Srbije "Krstaš" Nenad Stevović potpisali su memorandum o podršci na izborima.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

19:32

Default images

Kako se navodi u saopštenju udruženja "Krstaš", predsednički program kandidata mađarske koalicije Ištvana Pastora, koji se odnosi na državna pitanja, pitanje Vojvodine i položaj manjina, "identični su željama i aspiracijama Crnogorskog naroda u Srbiji".

"Za Crnogorski narod u prvom planu su evropske integracije i pitanje mirnog rešenja kosovske krize, kao i punopravno članstvo Srbije u NATO, a Crnogorci u Srbiji žele i da se poboljša ustavno-pravni status Vojvodine", navodi se u saopštenju.

U pogledu položaja manjinskih zajednica, Crnogorska zajednica u Srbiji zalaže za proporcionalnu zastupljenost manjina u državnim strukturama, kao i dublje forme autonomije na nacionalnoj osnovi, stoji u saopštenju.

"Tu je i za našu zajednicu nezaobilazno pitanje poštovanja Ustavom zajamčenih verskih sloboda i ukidanja protivustavne zabrane registracije Crnogorske pravoslavne crkve", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta bilo je reči i o učešću predstavnika "Krstaša" u Pastorovoj izbornoj kampanji, unapređenju saradnje između mađarske i crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji i mogućoj saradnji na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: