Ilić kritikuje Pajtića

Velimir Ilić kritikovao je Bojana Pajtića jer, kako je naveo, novcem dobijenim za infrastrukturne radove "raspolaže bez kontrole".

Izvor: Beta

Petak, 11.01.2008.

19:27

Default images

Predsednički kandidat Nove Srbije Velimir Ilić je, na izbornoj konvenciji u zrenjaninskom Kulturnom centru, kritikovao način organizacije finansiranja kapitalnih građevinskih radova u Vojvodini, ocenjujući da ne postoje neophodni kontrolni mehanizmi pri dodeli i trošenju sredstava međunarodnih kreditnih linija za koje garancije daje država.

On je zbog, kako je naveo, odsustva liste prioriteta u finansiranju projekata Vojvodine, predsednika Izvršnog veća Bojana Pajtića i njegove saradnike nazvao "momcima koji su dobili više miliona evra za investicione radove, kojima raspolažu bez ikakve kontrole".

Prema njegovim rečima, vodosnabdevanje, putna infrastruktura i gradnja odbrambenih nasipa prioriteti su srednjobanatske regije.

Ilić koji je ministar infrastrukture naglasio je da je neophodna bolja koordinacija lokalne, pokrajinske i republičke vlasti i da bi važna uloga trebalo da pripadne okruzima.

"Dočekuju, grle i ljube Solanu"

Velimir Ilić je, na predizbornoj konvenciji u Kulturnom centru u Zrenjaninu, najavio da će ući u drugi krug izbora i da će pobediti na predsednickcim izborima.

Ilić je rekao da Srbiji ne treba ni radikalski ni demokratski, već narodni predsednik.

Podsećajući da je četiri puta bio kod američkog predsednika Džordža Buša, da je razgovarao sa bivšim nemačkim kancealrom Gerhardom Šrederom i brojnim drugim političarima, Ilić je ocenio da Srbija nema dobru spoljnu politiku ni domaćina.

"Mi imamo one koji dočekuju, koji grle i ljube Solanu, a on je bacao kasetne bombe na srpske gradove, ubijao mladež pa smo sada prvi u Evropi po broju obolelih od karcinoma", naveo je Ilić.

"Završna konvencija bez Koštunice"

Velimir Ilić izjavio je večeras da premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica neće prisustvovati njegovoj završnoj konvenciji, kao što se i do sada nije pojavljivao u kampanji.

Ilić je za Televiziju Studio B rekao da mu je podrška koju je dobio od Koštunice veoma važna.

On je ocenio da možda nije ni dobro da se Koštunica, kao premijer, pojavljuje na njegovim predizbornim skupovima, budući da vladajuća koalicija ima dva predsednička kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: