Mrkonjić: Podrška Mire Marković

Mrkonjić potvrdio da je u telefonskom kontaktu sa Mirom Marković, kao i da "zna da ima njenu podršku".

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

13:13

Default images

Milutin Mrkonjić je rekao da Markovićeva smatra da bi SPS trebalo da bude stožer okupljanja stranaka levice i da poseduje vrednost da bude jedna od vodećih stranaka u zemlji. Mrkonjić je u intervjuu Fonetu rekao da glasačima nudi četrdesetogodišnje iskustvo privrednika i energiju koju želi da ulaže u razvoj Srbije, kao i da su svi mogli da vide njegove sposobnosti tokom obnove zemlje posle bombardovanja.

Mrkonjić je naglasio da ide na pobedu i najavio da, ukoliko u tome ne uspe, u drugom krugu neće nikoga podržati.

Prema rečima Mrkonjića, lokalni izbori, koji slede, još su važniji od predsedničkih.

Njegov je cilj da na parlamentarnim izborima, koji će biti "finale" u ovom "trokoraku" jačanja stranke, socijalisti zadobiju poverenje više od dvadeset odsto glasača.

Upitan o odnosima sa Evropskom unijom, Mrkonjić je odgovorio da bi potpisao Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji, ali "pod uslovom da cena toga nije nezavisnost Kosova".

"Kako ćemo sarađivati sa EU dalje, to je pitanje i odnosa EU prema nama - ako oni imaju korektan stav, i mi ćemo", objasnio je Mrkonjić.

"Siguran sam u pobedu"

Predsednički kandidat SPS-a Milutin Mrkonjić rekao je danas u Vranju da je siguran da će pobediti na izborima 20. januara.

"Dragi moji Vranjanci, vi ste mi danas ovde dali jedan snažan vetar u ledja, posle koga sam siguran da ću, zajedno sa vama, pobediti na predsedničkim izborima", rekao je Mrkonjić na predizbornoj konvenciji u vranjskoj Hali sportova.

On je uputio poziv na TV duel predsedničkim kandidatima Demokratske stranke i Srpske radikalne stranke Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću.

Predizbornoj konvenciji predsedničkog kandidata SPS-a u Vranju prisustvovalo je oko 3.000 gradjana iz svih sedam opština Pčinjskog okruga.

U vranjskoj Hali sportova bio je prisutan predsednik kompanije "Simpo" Dragan Tomić, koji je stajao na bini.

"To što je uradio Dragan Tomić, legenda srpske i jugoslovenske privrede, taj njegov koncept malih i srednjih preduzeća, koji je realizovan ovde u Vranju, to je put razvoja kojim treba da ide srpska privreda, to je put kome se nema šta dodati" kazao je Milutin Mrkonjić.

Na centralnoj promociji predsedničkog kandidata Socijalističke partije za Pčinjski okrug, podršku gradjana Srbije Milutinu Mrkonjiću na izborima 20. januara, zatražili su najviši funkcioneri SPS-a Ivica Dačić, Žarko Obradović, Slavica Djukić \-Dejanović i Milan Nikolić.

Promociju Milutina Mrkonjića u Vranju pratio je orkestar Demirana Ćerimovića, pobednika Sabora trubača u Guči, a u Sali su, pored desetak partijskih, bila jedna srpska i jedna ruska zastava.

Predstavljanje Milutina Mrkonjića, predsedničkog kandidata SPS-a, danas u Vranju završeno je vatrometom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: