Nikolić predviđa drugi krug

Tomislav Nikolić izjavio za Dnevni avaz da neće biti pobednika u prvom krugu i da bi Koštunica bio srećniji sa njim, nego sa Tadićem.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

12:46

Default images

Tomislav Nikolić je rekao da premijer Republike Srpske Milorad Dodik za njega nije političar. "On je upao u politiku i sada ga određene snage u Beogradu forsiraju", rekao je Nikolić. On je kritikovao Dodika zbog izjava da neće sa njim da sarađuje, ukoliko bude izabran za predsednika Srbije: "Pa gde će neko reći da neće sarađivati sa nekim koga izabere narod".

"Ne znam šta znači Dodikova kampanja protiv trenutne trećine, a za neki dan i polovine Srbije. I zna se da je posle prošle podrške Demokratskoj stranci dobio skoro besplatnu kuću na Dedinju", rekao je Nikolić.

Podrška tri vlaške stranke

Predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića danas je podržalo nekoliko vlaških stranka. Lideri Vlaške stranke, partije Vlasi demokratske Srbije i Demokratske zajednice srbijanskih Vlaha pozvali su pripadnike te nacionalne manjine da na izborima 20. januara svoj glas daju Tomislavu Nikoliću.

Te stranke smatraju da je, za političare, istočna Srbija "slepo crevo" i da je Nikolić jedini spas za Srbiju. Generalni sekretar radikala Aleksandar Vučić, koji je uveren u Nikolićevu pobedu na izborima, ponovio je da radikali ne prave razliku izmedju naroda.

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić rekao je da predsednički kandidat SRS-a Tomislav Nikolić sada ima veću podršku nacionalnih manjina nego što je to bio slučaj u prethodnim izbornim trkama.

Vučić je ponovio da očekuje konačnu pobedu Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima zbog toga što "narod hoće da živi bolje i želi da ode korumpirani režim".

Nikolić odbio da se predstavi biračima

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić odbio je danas da se pojavi u studiju Radio Subotice, saopštila je ta radio stanica.

Predsednik Opštinskog odbora SRS-a u Subotici Gojko Radić rekao je na konferenciji za novinare da je ta stranka nezadovoljna izbornom kampanjom koju vodi Radio Subotica i da oni nisu obavešteni o mogućnosti besplatnog predstavljanja predsedničkih kandidata na ovom medijskom javnom servisu.

Glavni i odgovorni urednik Radio Subotice Slavica Daković u večerašnjoj izjavi demantovala je izjavu Radića, tvrdeći da je obavestila centralu SRS-a u Beogradu o terminu gostovanja njihovog kandidata i da su zatažili da predsednički kandidat, ako nije u mogućnosti da dođe u studio, pošalje izborni materijal koji bi se u predviđenom terminu od sat vremena emitovao.

Takva saopštenja o terminima njihovih nastupa, koji su žrebom određeni, poslata su i ostalim predsedničkim kandidatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: