MOS: Magacin u Kragujevcu je obijen

Ministarstvo odbrane saopštilo da je municija koja se našla u posedu maloletnika u Kragujevcu pribavljena obijanjem magacina.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

07:41

Default images

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da su magacin kasarne "Vojvoda Radomir Putnik" u Kragujevcu 8. decembra "obile nepoznate osobe i ukrale manju količinu municije, eksplozivnih sredstava i intendantske opreme". Sva eksplozivna sredstva, municija i intendantska oprema naknadno su pronađeni.

Deo navedenih sredstava je pronađen u krugu kasarne, a deo je vratio Saša Janaćković, otac trinaestogodišnjeg dečaka koji je sa svojim drugovima ta sredstva izneo iz kruga kasarne.

Istovremeno, Savet za bezbednost grada Kragujevca zatražiće od komande Garnizona da popravi ogradu oko napuštene kasarne "Vojvoda Radomir Putnik".

Zamenik predsednika Saveta Milivoje Borić rekao je da na njihov zahtev izvršen pretres kasarne.

Prema ranijim navodima medija, deca su pronašla tri bombe kašikare i 170 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 mm u napuštenoj delu kasarne "Vojvoda Radomir Putnik" .

Prema ranijim informacijama, deca su pre nekoliko dana prijavila roditeljima da su u kasarni pronašli bombe i municiju, ali ih roditelji nisu ozbiljno shvatili, sve dok se jedan od mališana nije pojavio u kući sa kašikarom.

Ubrzo potom alarmirana je policija, nakon čega je usledio detaljan pretres svih napuštenih objekata u kasarni i pronađene bombe i municija vraćeni su vojnim organima.

Nakon incidenta, Komanda garnizona Kragujevac, koja se nalazi u okviru kasarne "Vojvoda Radomir Putnik", organizovala je čuvarsku službu, kako bi se ubuduće sprečio ulazak dece i civila u krug kasarne.

Većina objekata u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" je van upotrebe od NATO bombardovanja, a pojedini od njih su potpuno urušeni. Posle letošnjeg nevremena srušio se i deo ograde pored Ulice kneza Mihaila, koji još nije saniran.

Gradske vlasti u Kragujevcu već duže vreme pregovaraju sa Vojskom Srbije o kupovini te lokacije u samom centru grada, ali dogovora još uvek nema.

Municija ukradena iz kasarne

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da su magacin kasarne "Vojvoda Radomir Putnik" u Kragujevcu 8. decembra obila N.N. lica i ukrala manju količinu municije, eksplozivnih sredstava i intendantske opreme, kao i motornog ulja i antifriza.

Odmah po saznanju da je obijen magacin, organi vojne policije su izvršili uviđaj, na osnovu ovlašćenja istražnog sudije Okružnog suda u Nišu, navodi se u saopštenju.

Sva nedostajuća eksplozivna sredstva, municija i intendantska oprema su pronađeni.

Deo navedenih sredstava je pronađen u krugu kasarne, a deo je vratio Saša Janaćković, otac trinaestogodišnjeg dečaka koji je sa svojim drugovima ta sredstva izneo iz kruga kasarne.

Navodi se da kasarna "Vojvoda Radomir Putnik" u Kragujevcu nije napuštena i neobezbeđena.

Navedena kasarna obezbeđuje se čuvarskom službom, a istražni organi nastavljaju istragu radi utvrđivanja svih činjenica u vezi sa obijanjem magacina, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: