Tadić: Sredstva za modernizaciju VS

Boris Tadić najavio da će u ovoj godini za modernizaciju vojske ukupno biti izdvojeno 7,5 milijardi dinara.

Izvor: FoNet

Petak, 11.01.2008.

13:03

Default images

Predsednik Srbije je, posle obilaska Specijalne brigade Vojske Srbije u Pančevu, rekao da će ta sredstva biti utrošena za kupovinu optičke i elektronske opreme, savremenih oklopnih točkaša, kao i za remont avijacije. "To je prvi put da imamo mogućnost, nakon osam godina velikih napora, da investiramo u promene u kvalitetu naoružanja i opreme", kazao je on.

Kako je ukazao Tadić, sada je na državi da obezbedi najbolju moguću opremu, i zato se neće kupovati loša, kao ni polovna oprema.

"Mi ćemo izvršiti poboljšanje i modernizaciju u svim aspektima u opremanju, ne samo novog naoružanja, nego i vozila. Moraju biti najbolja vozila, terenska, specijalna, ali ćemo i veoma mnogo investirati u sisteme veze", rekao je on.

Prema oceni Tadića, posle osam teških godina od završetka rata, Vojska Srbije će imati jedan stabilan sistem, sa opremom koja zadovoljava moderne kriterijume.

Konstatujući da je Specijalna brigada Vojske Srbije jedna od najboljih u Evropi, on je rekao da će, kada njeni pripadnici dobiju novu opremu i dovrši se poligon za vežbanje i obuku, oni moći da izvršavaju i najteže zadatke.

"To govori da će naša vojska u budućnosti biti izuzetna grana i činilac odvraćanja svakog protivnika od napada, pa i terorista, koji postaju velika pretnja svetskom miru", kazao je Tadić.

Zajedno sa Tadićem, u poseti Specijalnoj brigadi, čiji pripadnici su prikazali svoju osposobljenost u raznim situacijama i način obuke, bio je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, kao i čitav vojni vrh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: