Gojkovićeva: Ostajem u SRS-u

Maja Gojković tvrdi da je i dalje članica Srpske radikalne stranke i da ne osniva svoju grupu građana.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

11:37

Default images

Gradonačelnica Novog Sada je danas, nakon podele ključeva zakupcima lokala na renoviranoj Futoškoj pijaci, ponovo demantovala navode o registraciji grupe građana i rekla da ne zna ko plasira te informacije u medijima. Ona kaže i da nema sukobe sa funkcionerima stranke.

Maja Gojković kaže i da pitanje da li će ona nastupiti na odborničkoj listi SRS-a na predstojećim lokalnim izborima treba postaviti čelnicima njene stranke, a ne njoj.

"Nisam razmišljala o tome, ja radim svoj posao, mislim da imam značajnu podršku građana Novog Sada, čini mi se da su svi pomalo moja opcija", kaže ona.

Na pitanje da li je i dalje član SRS-a, Gojkovićeva je odgovorila da jeste.

Maja Gojković tvrdi da nije prekinula komunikaciju sa strankom, a na opasku da čelnici SRS-a tvrde suprotno i da su, kako kažu, pokušavali više puta da stupe u kontakt s njom pred novosadski miting SRS-a, kako bi na njemu učestvovala, odgovara da je ona sa svima u dobrim odnosima.

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje, ja zaista nisam prekinula komunikaciju, ne svađam se i sa svima sam u dobrim odnosima", rekla je Gojkovićeva.

Blic: Maja Gojković napušta politiku?

Maja Gojković, posle definitivnog raskida sa vrhom SRS-a, razmišlja da napusti politiku i posveti se advokatskom poslu, piše Blic.

Gradonačelnica Novog Sada je, prema pisanju Blica, kod čelnika SRS-a pala u nemilost pošto nije pristala da joj zamenik na najvišoj gradskoj funkciji bude Jorgovanka Tabaković, sa kojom odavno nije u dobrim odnosima.

Njeno neprihvatanje inicijative vrha stranke da "udomi" Jorgovanku Tabaković bilo je povod, pre godinu i po, da na saboru Otadžbinske uprave SRS-a ne bude reizabrana na dotadašnju potpredsedničku funkciju.

Maja Gojković je ozbiljno razmatrala ponudu grupe novosadskih biznismena da se, kao kandidat grupe građana "Za naš Novi Sad", pojavi na predstojećim lokalnim izborima 11. maja, ali ih je odbila, isto kao i Milana Paroškog da pređe u njegovu stranku.

Ona im se zahvalila, sa obrazloženjem da će se najverovatnije vratiti u advokatsku kancelariju koju je pre više od pola veka otvorio njen otac, i nastavi sa bratom i bratancem advokatske poslove koje je zamrzla pre tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: