"U Evropu bez oklevanja"

Čedomir Jovanović nastavlja kampanju posetama Ljigu, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima i Čačku.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2008.

15:33

Default images

Jovanović je u Ljigu kazao da nema kompromisa oko puta za Srbiju. "Evropa bez oklevanja i bilo kakvih ograda, i to ne Evropa koju ćemo tražiti po Minhenu, Parizu ili Beču, već Evropa koju ćemo izgraditi po našim mestima širom Srbije – ovde u Ljigu, Lučanima, Pazaru, Novom Sadu ili Jagodini i Preševu", rekao je Jovanović.

On je rekao da je Srbiji je dosta praznih obećanja i podmićivanja "NIP-ovima i besplatnim akcijama, gasovodima i asfaltiranjem staza i puteljaka".

Jovanović je ocenio da se od građana traži da ćutke pristanu da Koštunica i svi njegovi predsednički kandidati odvedu zemlju u novu izolaciju.

"Vi morate da shvatite da ste vi predsednički kandidati, kao i ja tog 20. januara, i da vi morate da motivišete svoje porodice, svoje prijatelje, svoj komšiluk, svoje ulice i da svako od nas mora da pobedi tog dana da bi ova zemlja izborila ponovo pravo na to da može da se menja tako što ćemo učiti od najboljih, tako što ćemo ceniti uspeh, tako šo ćemo štiti slabe, tako što ćemo voleti sve naše razlike", zaključio je Jovanović.

"Za Đinđićev put"

Liberalno-demokratska partija htela je da podrži Borisa Tadića na izborima, ali on je podršku tražio od Koštunice i zbog toga sam odlučio da se kandidujem", rekao je predsednički kandidat ove stranke Čedomir Jovanović na predizbornoj konvenciji u Čačku.

Jovanović je rekao da mora da pobedi na predsedničkim izborima 20. januara i da je Srbiji potreban takav predsednik koji ne laže i ne obmanjuje.

On je obećao da će stvoriti evropsku Srbiju, Srbiju koju će vratiti na pravi put kojim je vodio Đinđić.

"Ja razumem da se Milošević nije snašao i da nije razumeo pitanje Kosova, ali Koštunica, Tadić i Nikolić razumeju taj problem i isto ga rešavaju kao Milošević", rekao je Jovanović.

Oni takve greške ne smeju da ponavljaju, rekao je on i dodao da je "srpska država poražena na Kosovu".

Jovanović je pozvao i penzionere da glasaju za mladog predsednika, jer se neće pokajati i neće biti obmanuti.

"Zaustaviti putinizaciju"

Čedomir Jovanović ocenio je u Gornjem Milanovcu da je sada pravi trenutak da se zaustavi "putinizacija" Srbije.

"Rusiji se daje ono što ne traži, a ne uzima ono što nudi", kazao je Jovanović i ocenio da se sadašnja vlast u Srbiji "zaklinje u Putina".

On je na mitingu u Gornjem Milanovcu ponovio da mora da se zaustavi odlazak mladih iz Srbije, kao i da hitno mora da se promeni srpski ustav, koji, kako je naveo, kritikiju i oni koji su ga usvojili i pisali.

Prema rečima Jovanovića, cilj kampanje LDP-a je da se razotkrije nesposobnost premijera Srbije Vojislava Koštunice jer njegova politika, kako je kazao, počiva na lažima.

"Odakle Koštunici pravo da postavlja uslove Evropi bez ičije dozvole i saglasnosti", upitao je predsednik LDP-a i ocenio da Evropa može bez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: