"Jaka Vojvodina u jakoj Srbiji"

Predsednički kandidat Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je njegov cilj stvaranje jake Vojvodine u jakoj Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2008.

14:31

Default images

Srbija za Vojvodinu izdvaja sve ono što je potrebno i ono što je Ustavom zagarantovano. Problem je što pokrajinsko rukovodstvo želi da sva sredstva idu preko njih, ali bez polaganja računa Vladi i resornim ministarstvima. To ne može", kazao je Ilić u Somboru.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini sada ima sredina koje imaju nekoliko stotina stanovnika, a koje su dobile više sredstava nego neki gradovi.

"U Vojvodini ima mnogo nerešenih problema, kao što su obilaznice, nadvožnjaci i nije bitno ko će raspisati tender, već je bitno da se određeni projekti završe.

Ilić optužio protivkandidate da su u rukama tajkuna

Velimir Ilić optužio je danas u Vrbasu protivkandidate Tomislava Nikolića i Borisa Tadića da njima upravljaju tajkuni.

Ilić je istakao da mu je želja da Srbija uradi ono što je započela 5. oktobra, ali nije završila i dodao da je "sramota da tajkuni uvek vode izbore u Srbiji".

"Ja sam znao da u parlamentu ne može da se donese odluka o formiranju anketnog odbora koji će da proveri (Miroslava) Miškovića. Tajkuni rade svoj posao a Srbija šlajfuje u mestu, nikako da se krene. Vodi se kampanja, jedni su evropski, drugi su ruski, a nikom Srbija nije bitna", rekao je Ilić.

On je rekao da Srbija mora da sačuva Kosovo i da će to uspeti, ako uspe da sačuva Srbe u pokrajini.

Ilić je dodao da je Srbiji potreban ravnomerni razvoj, kao i "jako" selo sa dobrim putevima, vodovodima, trafo-stanicama i telefonima.

Lista za Sandžak podržava Ilića

Bajram Omeragiæ (FoNet, arhiva)
Bajro Omeragić izjavio je da će na izborima 20. januara Lista za Sandžak podržati kandidata Nove Srbije Velimira Ilića.

Funkcioner koalicije Lista za Sandžak objasnio je da je Ilić zaslužio podršku, jer je "najviše uložio u Sandžak".

"Pozivamo birače da daju glas Velimiru Iliću, jer osećamo obavezu prema ministru koji je u naš region toliko investirao i učinio da poboljša infrastrukturu, što je neophohodan uslov za privredni i ekonomski razvoj Sandžaka", rekao je Omeragić na konferenciji za novinare.

U Sandžak je, kako je naveo, investirano 100 miliona evra, od toga je u rekonstrukciju puteva i zaobilaznice uloženo izmeju 40 i 50 miliona evra, a u kompletnu telefonizaciju 26,7 miliona evra.

Omeragić je kazao da će brze evropske integracije biti kriterijum za odluku o podršci kandidatu u drugom krugu predsedničkih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: