Pijani pas od fermentisanog kvasca

Veterinari u mestu Bad Gojzern u Austriji utvrdili su kod jednog psa da je pijan, odnosno da ima 1,6 promila alkohola u krvi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.01.2008.

14:28

Default images

Trogodišnjeg labradora Dinga, kako pišu mediji, prošlog petka je dioveo kod veterinara vlasnik zbog njegovog čudnog ponašanja. Testovi su pokazali da je pas, težak oko 40 kilograma, u krvi imao 1,6 promila alkohola i to verovatno zbog testa s kvascem koje se fermentisalo u njegovom stomaku.

Vlasnik kaže da se opio nakon što je "ukrao" pola kilograma testa punog kvasca iz kuhinje. Kvasac iz testa u digestivnom traktu psa započeo je proces fermentacije, što je vodilo ka pijanom stanju životinje.

Pas je bio potpuno pijan, i pokazivao je sve simptome alkoholisanosti. Jedva je stajao na nogama i bila mu je potrebna pomoć pri šetnji. Isto tako, mirisao je na alkohol.

"Mnogi ljudi kažu da smo mi lovci često pijani, a u mom slučaju to je pas", rekao je vlasnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: