Karićeva: Srbija sa 2.000 opština

Kandidat PSS-a Milanka Karić rekla je da će se, kao predsednik, zalagati da Srbija bude moderna država podeljena na regione.

Izvor: B92

Sreda, 02.01.2008.

14:52

Default images

Umesto sadašnjih 168, Srbija treba da bude zemlja sa oko 2000 opština, rekla je Karićeva na tribini Pokreta snaga Srbije u Subotici. Ona je navela da 80 odsto ostvarenog prihoda u lokalu treba da ostane građanima koji su ga i stvorili.

Da je Srbija pravovremeno decentralizovana na regionalnom principu ne bi došlo do agonije privrede u velikom broju gradova i opština Srbije, ocenila je ona.

Karićeva je rekla da je Subotica tipičan primer jer je, od nekada nadaleko poznatog industrijskog, poljoprivrednog, kulturnog i sportskog centra kojem se divio čitav Balkan, postala grad gotovo bez proizvodnje sa hiljadama nezaposlenih i egzistencijalno ugroženih ljudi.

Na tribini PSS u Subotici govorio je i Vojislav Bekvalac, predstavnik Reformista Vojvodine, koji podržavaju kandidaturu Milanke Karić.

Bekvalac je rekao da su Reformisti uz Milanku Karić jer smatraju da joj treba dati šansu da, kao žena koja je stub svoje porodice, postane i tačka oslonca za čitavu Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: