"Odbrana Kosova čak i oružjem"

Predsednički kandidat SPS-a Milutin Mrkonjić poručio je u Valjevu da strah od odbrane Kosova i Metohije ne treba da postoji.

Izvor: Beta

Subota, 29.12.2007.

18:11

Default images

Mrkonjić je u okviru predizborne kampanje danas obišao Kolubarski okrug, a tom prilikom na skupu u Valjevu poručio je da nema dileme oko toga da li treba braniti Kosovo i Metohiju "čak i oružjem".

"Svet treba da zna je Kosovo naša kuća i da niko nema prva da ga otima", rekao je Mrkonjić u punoj sali Doma kulture, gde su uz članove Socijalističke partije Srbije bile i pristalice Partije ujedinjenih penzionera Srbije.

Mrkonjić tvrdi da postoji dovoljno razvojnih projekata koji su "prednost Srbije u odnosu na svet", naročito u oblasti poljoprivrede.

"Da bi se oni razvili potrebno je jedinstvo partijskog i državnog rukovodstva. To znači da ne može biti dve Srbije, već samo jedna i da ne mogu postojati dve vlade već jedna koju koju će činiti najsposobniji, a ne najpodobniji", kazao je Mrkonjić.

On se založio za to da seljaku omogući da izvozi, a obećao je da će, ako bude predsednik Srbije, vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju jer, kako je rekao, po sadasnjim propisima penziju niko ne može ni dočekati.

Na predizbornom skupu u Valjevu govorili su i predsednik socijalista Ivica Dačić, nekadašnji gneralni sekretar te partije Milomir Minić, kao i čelnici lokalnih socijalista Miroslav Srećković i Đorđe Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: