Požar u kancelarijama Dika Čejnija

Danas je izbio požar u radnim prostorijama potpredsednika SAD Dika Čejnija, koje se nalaze na posedu Bele kuće.

Izvor: Beta

Sreda, 19.12.2007.

21:30

Default images

Požar je oštetio svečanu dvoranu američkog potpredsednika Dika Čejnija u zgradi koja gleda na Belu kuću i primorao više od 1.000 vladinih službenika da se evakuišu. Čejni je bio u Beloj kući sa predsednikom Džordžom Bušom, gde su imali svoj uobičajeni jutarnji sastanak, kada je plamen buknuo, a ljudi su bezbedno evakuisani iz zgrade, rekli su zvaničnici iz Bele kuće.

Gust crni dim se širio sa drugog sprata zgrade koja gleda na zapadno krilo Bele kuće. Vatrogasci su brzo lokalizovali požar, a uzrok se još ispituje.

"Izgleda da je požar izbio u strujnim postrojenjima ili telefonskoj centrali", rekla je portparolka Bele kuće Dejna Perino. Portparol vatrogasne službe Alen Eter rekao je da nema znakova terorističke aktivnosti.

Vatra je izbila nedaleko od svečane dvorane koju Čejni koristi za prijem visokih zvanica i za održavanje velikih sastanaka. Vatra nije zahvatila Čejnijev kabinet, ali je ona oštećena dimom i vodom, rekla je njegova portparolka Megan Mičel.

Dik Čejni uobičajeno radi u samoj Beloj kući.

Zgrada u kojoj se nalazi njegov kabinet sagrađena je između 1871. i 1888. godine i u njoj se nalaze kancelarije Nacionalnog saveta bezbednosti i kancelarije za upravu i budžet, kao i uredi nekih državnih savetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: