Nikolić: Ruske baze u Srbiji

Tomislav Nikolić smatra da bi za Srbiju bilo najbolje da svoju teritoriju ponudi Rusima za izgradnju vojnih baza.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

16:55

Default images

Predsednički kandidat SRS već ima i ideje gde bi strateški za Ruse bilo najbolje da naprave bazu. Tomislav Nikolić objašnjava da je to zbog ravnoteže snaga, jer već imamo američku bazu na Kosovu. On veruje da Rusi ne bi gradili bazu bez dogovora s Amerikancima. Nikolić zna i koja bi mesta bila najbolja za ruske baze.

"Ja mislim da bi geografski najbolje bilo na Kopaoniku ili na Pasuljanskim livadama. O tome sam kao vojni topograf mnogo razmišljao. Postoje lokacije u Srbiji s kojih Rusi mogu odlično da kontrolišu odbranu svoje zemlje", kaže Nikolić.



Poslanici Sprske radikalne stranke apsolutno su saglasni sa mišljenjem svog šefa i željno očekuju Ruse.

"Ne može kroz vreme jedan narod da pati i da trpi, a drugi da se ponaša po svom nahođenju. Ja sam za ravnopravnost , za pravičnost, svi smo mi na kraju ljudi na ovoj planeti, treba u svakom slučaju da imamo ista prava i da imamo zaštitu", kaže poslanica Lidija Vukićević.

"Sada se zapitajte, kao običan građanin, kome biste se priklonili i sa kim biste sarađivali? Rusija mora da bude vojno prisutna u Srbiji, čak ako je potrebno i sa strateškom avijacijom, zapravo, koristeći logistiku naših aerodroma, kao i sigurno razmeštanje, u nekoj perspektivi, kišobrana nad Srbijom ili raketa srednjeg dometa", smatra poslanik radikala Zdravko Topalović.

Ipak, da s Rusima treba raditi oprezno, govori i činjenica da Nikolićev mobilni telefon više ne zvoni melodijom ruske himne, kako je to bilo pre.

"Zato što smo u kampanji. Nije da ne može ruska himna u kampanji, nego sam spremio drugu pesmicu za građane Srbije", kaže Nikolić.

S Rusima su oprezne i ostale paralmentrane stranke. Njihovi članovi nezvanično kažu da ne dele stav radikala da su ruske baze spas za Srbiju, ali o tome nisu hteli da govore pred kamerama. Kao razlog navode da je ideja Nikolića deo njegove predizborne kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: