"Skupština da ne radi 25. decembra"

U Skupštini Srbije danas se polemisalo o tome da li parlament treba da radi na dan Božića po gregorijanskom kalendaru.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

14:06

Default images

Tokom rasprave o amandamanima na Predlog zakona o budžetu za 2008. godinu, šef poslaničke grupe manjina Balint Pastor zatražio je od predsednika parlamenta Olivera Dulića da Skupština u ponedeljak, 24. decembra radi do 15 časova kao i danas kada se slavi Sveti Nikola, a da se u utorak, 25. decembra ne radi.

“Pošto smo čuli u skupštini da vi gospodine predsedniče planirate da skupština radi i 24. i 25, ja vam moram reći da to ne bi bilo dobro, to tako nije funkcionisalo ni pre 10-15 godina, a ukoliko vi mislite da skupština treba da radi 24, vi ćete videti kako se pravi opstrukcija sa samo tri narodna poslanika”, rekao je Pastor.

Predsednik Skupštine odgovorio je Pastoru da tog dana onaj ko slavi ne mora da radi i naveo da smo u periodu praznika, ali da Skupština mora da funkcioniše zbog donošenja mnogih zakona i rezolucije o Kosovu.

“Sve to moramo da završimo u narednih pet dana, a da ne radimo 24. i 25, evo ako mi vi pronađete način ja ću biti veoma srećan. Svaka pretnja opstrukcijom je potpuno neprihvatljiva, vi imate pravo da opstruirate , ali ćete onda videti kako mi odgovaramo na opstrukciju. Kažem vam, sešćemo i dogovorićemo se oko toga”, kaže Dulić.

Poslanik DSS-a Zoran Šami podržao je zahteve Pastora. Dulić je najavio da će biti održane konsultacije šefova poslaničkih grupa i da će se nakon toga znati da li će se 25. decembra raditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: