Sredstva za Pančevački most

Država će u sanaciju Pančevačkog mosta iz Nacionalnog investicionog plana uložiti 1,6 milijardi dinara.

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2007.

16:37

Default images

To je predviđeno protokolom o obezbeđenju sredstava, koji su u Pančevu potpisali ministar bez portfelja Dragan Đilas, predsednik opštine Pančevo Srđan Miković, v.d. gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić i direktor javnog preduzeća "Železnice Srbije" Milanko Šarančić.



Pančevački most dnevno pređe nekoliko hiljada automobila. Zbog oštećenja koja su vidljiva i golim okom, kako tvrde vozači, prelazak preko mosta bi uskoro mogao da postane pravo kockanje.

Dragan Đilas upozorava da je zbog stanja Pančevačkog mosta neophodno što pre početi njegovu rekonstrukciju.

"Mi počinjemo odmah sa radovima jer je situacija sa mostom ozbiljna, moramo da ga popravimo i to će trajati oko dve godine i da pokažemo primerom rekonstrukcije ovog mosta kako treba da se radi u Srbiji."

Prioritet u rekonstrukciji mosta imaće delovi građevine koji su oštećeni korozijom. On napominje da bi odlaganje tih popravki dovelo u pitanje čitav projekat sanacije mosta.

Đilas najavljuje da su planirani i izgradnja mosta kod Ade Huje i mosta kod Vinče, kojim bi bio završen krak obilaznice oko Beograda na delu Pančevo-Vinča-Bubanj potok.

Đilas kaže da je dat nalog za izradu projekta mosta između Borče i Zemuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: