Marketinška kampanja Vlade o Kosovu

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pokrenulo je kampanju u javnosti pod nazivom "Kosovo je Srbija".

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

18:27

Default images

Kampanja je pokrenuta, kako navodi to ministarstvo, u cilju promovisanja aktivnosti na "očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije i uvažavanja dostojanstva svih njenih građana" i predstavlja "izraz nastojanja demokratske Srbije" da "sačuva proverene vrednosti koje je Zapad odavno usvojio" i da su u tom cilju na bilbordima, koji su deo kampanje, ispisani citati velikih državnika i političara.

U kampanji se koriste citati Abrahama Linkolna, Džordža Vašingtona, Vinstona Čerčila, Šarla de Gola, Džona Kenedija i Vilija Branta - državnika čiji su stavovi presudno uticali na formiranje političke kulture i vrednosti na kojima se zasnivaju savremena društva, kao što su SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

"Odabrani citati izražavaju svest o potrebi da se zaštite i odbrane nacionalni interesi demokratskih društava u prelomnim istorijskim trenucima, ali i da se očuvaju vrednosti kao što su istrajnost, moralnost, pravednost, ozbiljnost i odgovornost", navodi Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Kampanja "Kosovo je Srbija", kao se navodi, "sugeriše sličnost izazova sa kojima se danas suočava Srbija i podseća na političke vrednosti i demokratske standarde na kojima se temelji zapadna civilizacija".

"Na istu tradiciju se danas poziva i Srbija u strpljivom traganju za kompromisnim rešenjem budućeg statusa Kosova i Metohije, na dobrobit Srba, Albanaca i drugih naroda", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: