Nastavak suđenja "zemuncima"

Pred specijalnim sudom u Beogradu nastvaljeno je suđenje pripadnicima zemunskog klana.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2007.

18:46

Default images

Optuženi Aleksandar Simović iznoseći dopunu odbrane sve vreme je teretio svedoke saradnike navodeći da su gotovo sva ubistva, otmice I terorističke napade izvršili oni, a da on nije kriv ni za jedno delo. Simović je govoreći o otmicama naveo da su novcem od otmica Miroslava Miškovića i Milije Babovića kupljene mašine za asfaltiranje Ljubiše Buhe. Ostatak novca od te i drugih otmica uglavnom je završio u inostranstvu.

Simović je ponovo tražio od suda da pozove Čedomira Jovnovića ali ovoga puta kako bi se odgovorilo na pitanja da li je od Spasojevića dobio milion i po maraka.

Pre ovoga Simović je optužio Jovanovića da je tražio ubistvo Sredoja Šljukića, kao i da je Ljubiši Buhi dao oružje iz Policijske stanice u Majke Jevrosime posle petog okobra. Simović je rekao sudu da zna gde se oružje nalazi i da može da ga pokaže.

Osim Jovanovića, Simović je optužio i pokojnog premijera Zorana Đinđića da je na zahtev Ljubiše Buhe obećao Spasojeviću oslobađanje od optužbi za atenat na Vuka Draškovića u Budvi .

Nakon optužbi, Simović je od suda tražio i da pribavi hrvatski pasoš Zorana Vukojevića sa slikom Dušana Spasojevića, na koji je navodno otvoren veći broj račun u Švajcarskoj i neki sef.

U nastavku suđenja prvooptuženi Milorad Ulemek predložio je da se kao svedok sasluša Zvezdan Jovanović osuđeni za ubistvo premijera Đinđića i to da bi se proverili navodi svedoka saradnika Dejana Milenkovića.

O predlozima odbrane sudsko veće će odlučiti naknadno. Suđenje se nastvlja sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: