"Tužilaštvo da ispita navode"

Ministar pravde očekuje da nadležno tužilaštvo ispita sve okolnosti i činjenice u slučaju optužbi Mišković-Jovanović.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 27.11.2007.

16:36

Default images

Dušan Petrović se nada da će se ubrzo znati da li će biti pokrenut krivični postupak u vezi sa optužbama koje su prethodnih dana iznosili Čedomir Jovanović, lider LDP-a, i Miroslav Mišković, predsednik Delta holdinga.

Petrović je novinarima u Palati Srbije, nakon otvaranja rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti podataka o ličnosti, rekao da je republičkog javnog tužioca i sekretarijat Vlade Srbije obavestio da je od lidera LDP-a dobio dokumenta koja se odnose na Deltu.

"Siguran sam da će nadležno tužilaštvo ispitati sve okolnosti i činjenice i da ćemo u relativno kratkom vremenu dobiti odgovor ima li mesta pokretanju krivičnog postupka", rekao je Petrović.

On je dodao da je sud pravo mesto za dobijanje odgovora na pitanje o nečijoj krivici ukoliko se ustanovi da postoji prostor za pokretanje postupka.

Prema njegovim rečima, tužilaštvo će izvestiti javnost i ukoliko se ustanovi da nema novih okolnosti i činjenica. "Nema razloga za uznemirenje javnosti jer će nadležne pravosudne institucije u najkraćem roku obaviti svoj posao", dodao je Petrović.

Čedomir Jovanović i LDP podneli su prošle nedelje tužbu i krivičnu prijavu protiv vlasnika kompanije "Delta" Miroslava Miškovića tereteći ga za kršenje antimopolskih odredaba i šest članova vlade i više urednika uticajnih medija koje sumnjiče za "zločinačko udruživanje".

Nekoliko dana ranije Mišković je Jovanovića optužio za učešće u njegovoj otmici aprila 2001. godine i javno ga pitao da li je uzeo pet miliona maraka od otkupa i sa kim je podelio novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: