Nemačka: Traže se svedoci napada

Gradska uprava nemačkog mesta Mitvajde apelovala da se svedoci neonacističkog napada na jednu devojku, jave policiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.11.2007.

13:29

Default images

U tom gradu u Saksoniji, početkom ovog meseca četvorica neonacista napala su jednu devojku i urezala joj kukasti krst u predelu bedra. Iako je 17-godišnja žrtva izjavila da je ceo slučaj sa balkona posmatralo nekoliko građana, najveći problem s kojima se policija susreće pri istrazi ovog slučaja je nedostatak svedoka, piše nemačka štampa.

Pre nego što su je napali neonacisti, devojka je pritekla u pomoć jednoj 6-godišnoj devojčici iz imigrantske porodice, koju su četvorica mladića maltertirali, da bi se zatim ustremili na novu žrtvu.

Štampa piše da je, zahvljajujući, pre svega, žestokoj odbrani devojke, sprečen još gori napad.

Devojka, koju su desničari napali 3. novembra je tek posle desetak dana prijavila slučaj policiji, a razlog zašto je toliko čekala je što se prvo poverila majci, a tek zatim su odlučili da slučaj prijave. Istražni organi su tek u petak s tim slučajem izašli u javnost.

U međuvremenu je policija objavila foto-robote osumnjičenih mladića, starih između 20 i 25 godina i došla do prvih konkretnih dokaza, piše danas nemačka štampa.

U istom mestu Mitvajdu, u istočno-nemačkoj pokrajini Saksoniji, pre nekoliko meseci se desio pravi lov gradskim ulicama grupe mladih neonacista na nekoliko Indijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: