"MUP da zabrani Gardu cara Lazara"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zatražilo od MUP-a zabranu rada takozvane Garde cara Lazara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

16:36

Default images

Kako se navodi u saopštenju, komandant garde je za medije rekao da ako Albanci proglase nezavisnost, ta paravojna organizacija "neće ostaviti kamen na kamenu i da neće poštedeti ni albanske žene i decu". Dodaje se da zbog takvih izjava "albanska teroristička organizacija ANA kontroliše teritoriju prema Srbiji" sa obrazloženjem da će sprečiti upad Garde cara Lazara.

"Niko nema pravo da ugrozi mir i pregovarčki proces oko Kosmeta koji je u toku", ističe Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se, takođe, apeluje na vojne rezerviste iz Prokuplja, Blaca i Kuršumlije da se ne odazovu pozivu na skup koji je Garda cara Lazara najavila za 28. novembar u Merdaru, na administrativnoj liniji prema Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: