ATEK: Platićemo ceo iznos

Vlasnik austrijskog konzorcijuma ATEK Mirko Kovač za B92 kaže da će ukoliko pobedi isplatiti ceo ponuđen iznos za RTB Bor.

Izvor: B92

Subota, 24.11.2007.

16:03

Default images

Kovač je to izjavio posle tvrdnji čelnika ruske komanije SMR da Austrijanci ne mogu da isplate ponuđenu cenu za imovinu RTB Bora. Javnost je međutim zabrinuta i pošto se protiv vlasnika ATEK-a Mirka Kovača vodi sudski postupak.

Vlasnik austrijskog konzorcijuma ATEK, koji je ponudio 96 miliona dolara više od ruskog SMR-a smatra da posle restrukturisanja i investicija, Bor može da profitira. On za B92 kaže da je jedini kriterijum bila ponuđena cena, što je ATEK ispoštovao.

"Tenderski uslovi su bili veoma precizni, tražena je najbolja ponuda. Mi smo minimalnu cenu visko prevazišli, a dali smo minimum investicija koliko je traženo. To je ono što nudimo u ovom trenutku, a kasnije ćemo svakako restrukturisati Bor, što je neophodno, biće potreban I socijalni program za zaposlene", rekao je Kovač.

Međutim, odmah nakon otvaranja ponuda ruska kompanija SMR, koja je u vlasništvu biznismena Olega Deripaske, javno je izrazila sumnju da Austrijanci mogu da isplate ponuđenu cenu. Kovač kaže da je Ajtek spreman da plati koliko je ponudio.

“Postoji precizno definisan kupoprodajni ugovor koji kaže kolike sume i kada treba da se isplate. To je definisao kupac, mi smo to potvrdili I ispoštovaćemo”, kaže Kovač.

Kovač je pod istragom austrijskih vlasti, zbog sumnje da je namernim stečajem oštetio mnoge ljude. Zbog toga je još 2000. godine bio osuđen na šest meseci zatvora uslovno.

Tužilaštvo Austrije je nedavno ponovo podiglo optužnicu protiv njega zbog "namernog stečaja", pa mu preti zatvorska kazna. Zbog toga austrijski novinar Hans Peterebner, koji piše knjigu o privrednom kriminalu u Austriji, tvrdi da banke neće dati Kovaču novac, ukoliko bude osuđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: