Saradnja srpske i slovačke policije

Ministri policije Srbije i Slovačke potpisali sporazum o međunarodnoj saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2007.

10:42

Default images

Dragan Jočić i Robert Kalnak su juče u Bratislavi upozorili da je njihova saradnja posebno bitna zbog suzbijanja trgovine ljudima i narkoticima koje kroz obe zemlje krijumčari albanska mafija s Kosova. Dva ministra su konstatovala da postoje bezbednosne pretnje koje ugrožavaju obe države misleći pre svega na albansku mafiju s Kosova, koja u velikoj meri pokriva slovačko tržište narkoticima.

Sporazum potvrđuje dobre odnose dveju država i omogućava efikasnu koordinaciju rada, saradnju i pružanje uzajamne pomoći u odbrani od pretnji po organizovani kriminal i javnu bezbednost.

"Ono što je vrlo važno, jeste reforma policije obe zemlje, mi ćemo sigurno preuzeti iskustva slovačke policije koja nisu mala", kazao je Jočić.

Ministar unutrašnjih poslova Slovačke Robert Kalinak rekao je da su dve policije do sada odlično sarađivale i da potpisani sporazum to samo potvrđuje.

"Saradnja naše policije sa ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije je mnogo bolja nego sa većinom zemalja evropske unije. Ovim sporazumom učinićemo je još boljom", naveo je Kalinak.

Potpisani sporazum omogućiće i preventivni rad i rasvetljavanje krivičnih dela i obezbediti zajednički operativni rad u borbi protiv međunarodnog organizovanog kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: