Veći deo Beograda bez vode

Zbog radova na vodovodnoj mreži kod crpne stnice „Tašmajdan“ danas od 17 sati do nedelje u 16 bez vode će ostati veći deo Beograda.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2007.

15:50

Default images

Iz "Beogradskog vodovoda" apeluju na sugrađane da pripreme zalihe vode za piće, a za najnužnije potrebe pijaćom vodom obezbeđene su cisterne. Bez vode će ostati potrošači na levoj obali Dunava,odnosno žitelji Borče, Ovče, Koteža i Krnjače, dok će potrošači sa Terazijskog platoa i gradskih delova opština Palilula i Starog grada imati umanjen pritisak i povremene nestašice vode.

Izvršni direktor „Beogradskog vodovoda“ Svetozar Veselinović ističe da se vodilo računa da isključenja budu u danima kada su sugrađani najmanje pogođeni

"Prvo to je pola vikenda, onda Terazijski greben je poslovni deo, smatramo da će do ponedeljka ujutru biti stabilizovano, vodili smo računa o ljudima koji su na dijalizi, obično je dijaliza radnim danom, i kad se sve to sabere najoptimalnija varijanta je,najmanje opterećenje za sve je noć subota na nedelju", objašnjava Veselinivić.

U "Beogradskom vodovodu" kažu da je ovo bio jedini način regulisanja, i da se razdvajanje dve crpne stanice može izvršiti samo ako jedna stanica ne radi.

Nakon završetka radova ekipe „Beogradskog vodovoda“ postepeno će priključivati pojedine delove grada, tako da će snabdevanje vodom biti potpuno stabilizovano u nedelju tokom večernjih sati.

"Otvaranje ima neku svoju proceduru da se ne bi pojavljivao veći broj kvarova, da ne bi došlo do oštećenja mreže ili sistema tačno se zna procedura,stabilizacija traje par sati", kaže Veselinović.

Za najnužnije potrebe pijaćom vodom obezbeđeno je 30 cisterni a određeni broj cisterni biće i u rezervi, tako da u vodovodu očekuju da neće biti velikih problema u snabdevanju vodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: