Niš: Smanjen broj obolelih

Broj novoobolelih od zarazne žutice je u padu, izjavio danas epidemiolog niškog Instituta za javno zdravlje Branislav Tiodorović.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2007.

14:05

Default images

On kaže da se niškoj Infektivnoj klinici u poslednja 24 časa se javilo 18 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom akutnog virusnog hepatitisa A. Takva klinička slika nije zahtevala bolničko lečenje, dodao je Tiodorović i naveo da na klinici trenutno leži 29 obolelih od zarazne žutice tipa A.

Tokom vikenda ukupan broj obolelih mogao bi da dostigne 600 bolesnika, počev od 26. oktobra, od kada se beleži nagli porast broja zaraženih.

Tiodorović je rekao da je broj novooboleih u padu, ali da će opasnost od epidemije postojati sve dok postoje faktori rizika.

Epidemiolozi su suočeni sa problemom "lažnih adresa" jer je uočena pojava da se oboleli javljaju sa tuđim zdravstvenim knjižicama ili da je u njima adresa stanovanja zastarela.

U Nišu postoji više ulica sa istim nazivom, pa ekipe Instituta za javno zdravlje često ne mogu zbog toga da pronađu prijavljene sa oboljenjem žutice, ukazuju epidemiolozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: