Smenjen predsednik opštine Grocke

Odbornici opštine Grocka, nakon višesatne rasprave smenili su večeras Blaža Stojanovića sa mesta predsednika opštine.

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

18:49

Default images

Stojanović je, kako saznajemo, razrešen pošto je napustio sednicu, nakon čega je na predlog zamenice predsednika, 18 od 35 odbornika podržalo zahtev za njegovom smenom. Novi predsednik od večeras je Zoran Jovanović iz DSS-a. Sama rasprava koja je prethodila smeni Stojanovića bila je burna.

Predstavnici DS-a, DSS-a, stranke G17 plus i grupe građana tražili su smenu jer tvrde da je Stojanović učestalo kršio zakon.

Oni su pre sednice oduzeli mandat odborniku Aleksandru Ristiću, kako bi opozicija imala manje odbornika u lokalnom parlamentu. Na taj postupak opozicija je burno reagovala.

Uvredljive reči, psovke i međusobne optužbe razmenjivali su vlast i opozicija u opštini Grocka, zbog pokušaja smene nekadašnjeg socijaliste, sada predstavnika grupe građana, s mesta prvog čoveka opštine.

"Ja ne znam ko može da ostane ne iznerviran kada predsednik jedne opštine krade i kada se smeje za svoj lopovluk", rekao je Zarić, na šta se Stojanović nasmejao.

Podsećamo da je budžetska inspekcija nedavno utvrdila da postoje malverzacije u poslovanju opštine i šteta od preko milijardu dinara, za šta je kao jedan od glavnih krivaca označen Blažo Stojanović.

On je u julu ove godine rekao za našu televiziju da će podneti ostavku u septembru, što još nije uradio.

"Ne znam kakav odgovor da vam dam jer ja sebe ne vidim u budućnosti na funkciji predsednika opštine, ali sebe vidim da utičem da ti pojednici ne budu ponovo ovde", kaže Stojanović.

Sednica će, kako kažu odbornici, trajati do dugo u noć. Opozicija kaže da neće izaći iz opštine dok Stojanović ne bude smenjen.

Stojanović kaže da ne sme da izađe iz opštine jer bi u tom slučaju izgubio mesto predsednika opštine Grocka.

Ceo slučaj otići će u Ministarstvo lokalne samouprave, koja će ustanoviti da li je bilo nepravilnosti oko mandata Aleksandra Ristića, a čiji će glas odlučiti ko ima većinu u toj opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: